2012. január 16., hétfő

129.fejezet - Felező

Nagy nap van ma, ma fél éves az én kislányom. A mai bejegyzés kicsit ömlengősnek tűnhet, mert neki szentelem és az érzésnek, amit iránta érzek.

A büszkeség, az öröm, leírhatatlan. Amikor még nem voltál sehol, csak vártuk, hogy beköltözz a pocakba, sokan mondták, hogy ez az élet legnagyobb ajándéka, mert ennél nincsen jobb érzés. Amikor megérkeztél, őszintén, még nem így gondoltam, nagyon nehéz volt. De eltelt fél év és én nem tudom letörölni a mosolyt az arcomról, ha a maki pofidra nézek.

Csodálatos kis lény, végtelenül okos, tiszta tekintetű, nyílt szívű kis bogár vagy. Mindenkire mosolyogsz a kettő fogacskáddal és amúgy hangod sem hallani. Órák hosszát elvagy egyedül és sokszor rád sem kell nézni, vígan rágicsálsz és beszélgetsz a láthatatlan és látható barátaiddal. Minket egyértelműen megismersz már, és teljesen jól érthetően fejezed ki az örömöd. Minden után nyúlsz, mindent megfogsz, megrágcsálsz, a kedvenced az ikeás egér és a saját lábujjacskáid.

Ha az életben semmi mást nem érek el, ha soha többet semmi ajándékot nem kaphatok, ha mindent elveszítek, de Te megmaradsz nekem, én akkor is boldog leszek, amíg csak élek. Túlzónak tűnhet, mégis a büszkeség, amit miattad érzek, akárhányszor csak elvarázsolsz valakit a mesés személyiségeddel, igazából felülmúlhatatlan. Biztosan minden szülő ezt érzi a saját gyermekével kapcsolatban és persze, hogy elfogult vagyok...

Mint család, teljesen jól működünk. Nem mondom, hogy nincsenek olyan időszakok, amik kicsit ingerültebbek, de ha kettőnk közül (apa és anya), valamelyikünk nyugodt tud maradni, akkor könnyedén oldjuk meg ezeket. Elég, ha egyszerűen csak rákérdezünk, miért feszült ennyire a másik, és máris észbe kap, hogy tulajdonképp már maga sem tudja...Nagyobb összeütközés akkor szokott lenni, amikor mindketten ingerültek vagyunk, de türelemmel ezt is rendezzük általában. Nem hallottál még minket veszekedni, és ez lenne a fő cél. Talán azért is vagy ilyen kiegyensúlyozott baba, mert itthon nyugalom van és tudod, hogy biztonság és szeretet vesz körül, minden egyes nap.

A Te személyedben nyert értelmet számomra a "szerelmünk gyümölcse" kifejezés, egy igazi, édes, puha kis gyümölcs vagy, akit folyton puszilgatni, harapdálni kell, aki vitaminnal tölt fel, aki megmosolyogtat.

Fél éve ilyenkor már nem voltam eszemnél és nem is emlékszem, mi történt pontosan, csak annyit tudok, hogy két óra telt el ezután és már apa kezeiben voltál.

Szeretlek, Kislányom, szeretlek a szívem minden szeretetével, az életemnél is jobban, akármennyit nyafizol, akármennyit kukorékolsz éjjel. Te vagy, akiért reggelente mosolyogva ébredek, és aki miatt mosolyogva fekszem este. A fény vagy az életünkben, a reménysugár, a jövő ígérete vagy. Összekovácsolsz minket, miattad lettünk Család.
Azt szeretném, ha boldog baba lennél, nagyon boldog.

2 megjegyzés:

  1. Néhány könnycsepp végig gördült az arcomon... Isten éltesse sokáig!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy szavakba öntötted, amit én is érzek a lányom iránt.... Az ember időnként túlcsordul szeretettel, én általában akkor amikor este elalszik a karomban és ott szuszog az én kis szeretcsomagom. Ilyenkor elfelejtek minden csínytevést, hisztit, amit napközben produkált az én másfél éves Dórim.
    Sok boldog pillanatot kívánok Nektek minden napra!

    VálaszTörlés