2012. január 4., szerda

126.fejezet - Az idő pénz

A bejegyzés apropója egy film, a Lopott idő, mely szerint a világon immár nem létezik a pénz, mint fizetőeszköz, a helyét az idő vette át. Az emberek a munkájukért időt kapnak, egy napot, a jobban keresők egy hetet, évet, ilyesmiket. A karjukon pörög az óra és ha elfogy az idejük, meghalnak.

A film maga nem egy felejthetetlen alkotás, de a történetet végignézve a "nincs időm elvinni anyut nyaralni" és az "adok egy fél órát, hogy megebédelhess" valamint az "időmilliomos" kifejezések máris más fénybe kerültek.

A világ időzónákra van osztva, akárcsak most, de a lényeg az, hogy minél messzebb vannak a zónák a legbelsőtől, annál kevesebb a fizetés. Az, hogy ki melyik zónából jött, könnyen megállapítható arról,mennyire siet. Ha nincsen sok ideje, nyilván fut. Az időmilliomosoknak nem kell futniuk, ők örökké élhetnek, sosem fogy el az idejük, semmiről sem késnek le. Az öregedés problematikája ki van iktatva, amit logikailag annyira nem értettem, de mondjuk nem is ez volt a lényeg. Az időmilliomosok nem vezetnek autót, mindenhová sofőr viszi őket, testőreik vannak, mert ha nem csinálnak hülyeséget, nem halnak meg.
De nem is élnek.

Érdekes, elgondolkodtató helyzet.
Én most időmilliomos vagyok. Bárkinek adhatok az időmből és van, akinek az életét mentem meg ezzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése