2011. január 24., hétfő

42.fejezet - Menyasszony-vőlegény

Tegnap este érkeztünk olyan tíz körül Szentendrére,mert reggel nyolcra volt időpontunk az anyakönyvvezetőhöz. Nem vittem a sorszámot,késtünk vagy öt percet és csak reménykedni tudtam benne,hogy nem szólítottak még. Kb. 10 perc múlva bementünk hozzá a kis szobába,leültünk és elmondtuk,miért jöttünk. Beadtuk a válást igazoló papírt, a születési anyakönyvi kivonatokat, és a személyi-lakcímkártya kombót...Közben fogtuk egymás kezét és nem lehetett letörölni a vigyort a képünkről.Még akkor sem,amikor olyan hülyeségekre került a sor,mint hogy megkértek, hogy nyilatkozzak, ugye nem tudok Istvánnak házasságon kívüli gyermekéről és viszont...nem is értettem,mert gondolom,hogy ha házasságon kívüli lenne a baba arról nem feltétlen tudna ő maga sem,nem hogy én...persze az én esetemben nyilvánvaló.

Nyilatkozni kellett a névhasználatról,én az esküvő után Hosszú-Bardócz Éva leszek, ő marad Hosszú István, és a gyermekünk (leendő gyermekünk) vezetéknevéről is, ami nyilván Hosszú lesz szintén.

Az időpontunk is megvan, a kisteremben lesz április 16-án 14 órakor, másnap,az évfordulónkra már házasként ébredünk.

Néhány apróság azoknak az ismerőseimnek, akik itt Szentendrén házasodnak majd:
Kisterem 10 fő+10 állóhely,ingyen,zene gondolom megbeszélhető,gyertyás köszöntő 1500 Ft, a pezsgős köszöntő 5 vagy 9 főre 3750 Ft.Valószínűleg kérjük majd mind a kettőt, gyerekpezsgővel az utóbbit.:)
A díszterem 100 fő+álló is jó sok, nem tudom mennyi pontosan,25.000 Ft a gépzene,virág, pezsgővel.Ez nekünk túl sok,csak 17-en leszünk,ha mindenki eljön.:)

Ha valakinek nem megfelelő a terem, akkor a városházán kívül megrendezett esküvői szolgáltatás díja 112.500 Ft, ezüst, arany lakodalom esetén 50% kedvezménnyel 56.250 Ft.
Valamennyire megértem,hogy az anyakönyvet védeni kell és szállítani meg őrizni,stbstb.,de így is vannak kétségeim,megéri-e.
Maga a házasságkötés nem kerül pénzbe itt.Úgy hallottam,hogy vannak városok és kerületek, ahol megvan magának a szertartásnak is a költsége (illetéke,vagy nem tudom,mije).

Istinek csodás ötlete támadt,csináltassunk a vendégeknek,mindegyiknek olyan bögrét, mint amit Vilmosnak és Katenek csináltattak, és az aljára írjuk fel filctollal,hogy Zsolnay Pécs (helyett Zsolnay Pét,mint Pétfürdő).Tegnap,ahogy hulla fáradtan feküdtünk az ágyban már a sötétben és előadta ezt az ötletét,én majdnem bepisiltem a nevetéstől,ahogy elképzeltem,hogy festenénk bögrén:D

6 megjegyzés:

  1. Ez a bögre aranyos ötlet :) A zenéről csak annyit, hogy nálunk mi választottuk ki, felmásoltuk Mp3-ra/CD-re - nem emlékszem - és vittük be és jó volt, hogy a családból valaki intézte a "DJ-kedést", mert az ottaniak nem értettek hozzá... azaz az apparátus működőkepés állapotba hozni elég nehéz feladatnak tűnt a számukra :)

    VálaszTörlés
  2. A férjem decemberben volt tanú egy esküvőn és nem vicc, de az anyakönyvvezető elfelejtett tollat hozni:))))
    Hajrá, előre a boldog házasság felé!:)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    (Mi jövőhéten jelentkezünk be:D)

    VálaszTörlés
  4. Azért az nagyon durva, hogy nálatok 112.500,-ba kerül, ha külsős helyszínen szeretnétek megtartani a szertartást. Nekünk pár éve egy közeli kastélyszállóba volt az esküvőnk és (most direkt utánanéztem) 17.200,-ba került a polgári szertartás... kint a szabadban, a parkban. A zenét mi válogattuk össze és mondhattuk meg mikor melyik szóljon.

    VálaszTörlés
  5. Hát igen,ez elég erős...de lehet,hogy város és város között is van különbség,igazából nem nagyon foglalkoztatott ez a külső helyszín,mert olyan fölöslegesnek tartottam,az a város két lépés múlva is olyan szép lesz,mint abban a pillanatban.Bent vagyunk tíz percet abban a teremben és aztán úgyis megyünk ki..:))

    VálaszTörlés
  6. Micsoda hírek kérem szépen :)

    VálaszTörlés