2011. január 6., csütörtök

29.fejezet - az én drága szülésznőm

Ez a poszt Tündiről fog szólni,az én védőangyalomról:)
Amikor kiderült,hogy babát várok,egyszerűen elhatalmasodott rajtam a bizonytalanság,hogy én tulajdonképpen nem is a magánorvosomnál szeretnék majd szülni,mert ő olyan tanár-féle módszererrel gyógyít,azt mondja,tanuljak meg kérdezni,nézzem meg a könyvtárakban a szakkönyveket,ismerjem meg a saját testem alaposan, az élettani folyamatokat, a homeopátiát, stbstb, és ha még ezek után is van kérdésem,akkor kérdezzem meg őt.
Egyet tehát tudtam,ezzel nem leszek előrébb,mert akkor tulajdonképp minek a doki,ha úgyis nekem kell mindennek utánamenni,az ezerféle,egymásnak ellentmondó információ tengerében.
De akkor kinél??

És bár Tündi itt lakik mellettünk két utcányira nagyjából,valahogy nem jutott eszembe... nem is értem,miért nem.És akkor egyszercsak megint összefutottunk, "véletlenül",nekem pedig meggyulladt az isteni szikra a fejemben,ha valakinél,akkor Tündinél szívesen szülnék.
Megkérdeztem és mosolyogva válallt.

Persze mint minden kismama,én is próbáltam már elképzelni,milyen módon szeretnék szülni,milyen alternatív lehetőségeim vannak vagy lesznek,és ezeken sem problémázott. Nyilván elsődleges szempont lesz,hogy ő mit mond,de amikor épp nem a kicsit vizsgálja,azt csinálhatok majd vajúdás közben,amit én szeretnék.Nem köt le egy ágyra, nem szabja meg,mikor állhatok fel,mikor sétálhatok...
Nem nagyon tudok jobb helyzetet elképzelni annál,mint hogy egy ennyire kiszolgáltatott helyzetben egy olyan szakember legyen mellettem,akivel már elég jól ismerjük egymást ahhoz,hogy jól boldoguljunk.

A lakhelyem szerint a Margit kórházhoz tartoznék, sok ismerősöm szült már ott,sokan dicsérték,sokan szidták,ezzel sem lettem okosabb,így megkérdeztem Tündét,ő mit gondol.
Eltöltött elég időt elég sok helyen a gyakorlatai alatt,hogy tudjam,amit mond,megalapozottan mondja és érdemes hallgatni rá.
Megbeszéltük,hogy mivel a II. sz. női klinikán dolgozik,mert végül úgy érezte,az ottaniak hozzáállása a legszimpatikusabb a számára,hát én is ott szülök majd. Ennek egy akadálya volt csak, még nem volt orvosom. Azonban ha az orvosom ottani,én is szülhetek ott,hiába tartoznék máshová amúgy.

Megkérdeztem Tündit,hogy tudna-e nekem javasolni orvost,olyat,akivel szeret együtt dolgozni,és ajánlott is nekem egy tüneményes fiatal doktornőt,szólt neki,h én lennék,megadta nekem a mobilját,már csak fel kellett hívnom és egyeztetni vele egy időpontot.
Ez pedig tegnapra sikerült.

Bementem a klinikára,Tündi elém jött az előtérbe,és bevezetett egy váróba a szülőszobák mellett, ahol kényelmesen megvárhattam,amíg a doktornő ráér egy percre.
Az egyik kolléganő kérdezte,ki lesz az orvosom,és amikor mondtam,hogy ki,hihetetlen örömmel kezdte mesélni,hogy az ő unkáját is ez a doktornő segítette a világra és micsoda egy angyal ez a nő,a legeslegjobb,akit választhattam. (A legeslegjobb,akit Tündi választhatott nekem.)

Nagyon érdekes volt látni, ahogy a vajúdó kismamák a kispapákkal sétáltak a folyosón, és egyáltalán,ezt az egész rendszert belülről. Látogatóként sosem volt még ilyenben részem.

Megjött a doktornő,alig kellett várnom,kiírt UH-ra,kaptam mindenféle beutalót kombinált teszthez, iratokat,amikkel igazolja,hogy nála gondozásba vagyok véve és utamra bocsátott azzal,hogy az UH után találkozunk.(Jövő kedden 11:15-re kell mennem,utána 16:30-kor lesz a forgalom vizsgám,az sem lesz egy lötyögős nap,azt hiszem:))

Az egész olyan megnyugtató volt,olyan kedvesek voltak az emberek,olyan jókat nevettem ,ahogy Tündi mesélte, micsoda édes kismajmok születnek ott.Hihetetlen számokról beszéltünk,több,mint 3000 születés esett a 2010-es évre.Majdnem napi tíz új életke:)

Úgy megnyugodtam,olyan boldogan jöttem el,mert már tudom,hogy minden tökéletesen rendben lesz.Tudom,hogy a legeslegjobb szakemberek kezében leszünk Babszemmel,hogy keresve sem találhattunk volna biztonságosabb helyet,kedvesebb,figyelmesebb embereket magunk köré Babszem érkezéséhez.
Tudom,hogy Tündit tényleg bármikor hívhatom,ha kérdésem van,tudom,hogy mindenben segíteni fog,mert nagy boszi,vannak kenceficéi a nyűgjeimre,van hozzám türelme és ha majd Apácskát is megismeri,tudom,hogy őt is kedvelni fogja.
Tudom, hogy szívesen bemutatja majd a szülőszobát nekünk, és aligha van a világon olyan,aki többet tudhat a születés folyamatáról,mint ő.

Nem tudom szavakkal kifejezni a hálám,Tündér!
Elmondhatatlanul nagy segítség vagy nekem!
Köszönöm!

2 megjegyzés:

  1. Kedves Évi!
    Én is mindkét gyermekemet a II.Sz.Sz.és Nőgy. Klinikán szültem, mivel annak idején hallottam hogy Európában az egyik legjobban felszerelt Szülészet, nekem is orvost kellett találnom akinél szülhetek és mondhatom hogy teljesen meg voltam / vagyok elégedve Mindennel!!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Évi!

    Mind a két babámat a II. -esen szültem :))

    VálaszTörlés