2011. január 10., hétfő

35.fejezet - Miért...?

Manapság nem divat hinni az igaz szerelemben. Én ezt nem voltam képes elfogadni soha, én vagyok az "Örök szerelmes" típus. Mindenkinek hittem, amit mondott, és sokan hazudtak. De ezek után a hazugságok után nem akartam megkeményedni, nem akartam páncélt vonni magam köré, mert semmi értelmét nem láttam.
Sokszor volt olyan helyzet az életemben, amikor úgy láttam, egyszerűbb a kutyaharapás szőrével és egyik kapcsolatból a másikba estem, míg végül már fogalmam sem volt, hogy mit is akarok. Ilyenkor mindig kezdtem magam megutálni, ezért egy idő után leálltam vele.
Rájöttem, hogy csak akkor találhat meg az Igazim, ha én tényleg felkészültem a fogadására. Ha nincsenek "csak úgy" kapcsolataim, ha minden IGAZI, amit mondok és amit teszek. Ha őszinte vagyok és merek kockáztatni, mert megéri. Mert még mindig ezerszer több a jó benne, mint a rossz.

Vannak, akik képesek megalkuvásra, én nem vagyok ilyen. Nem vállalnék soha olyan kötelezettséget, amit nem akarok magam is szívemből-lelkemből. Nem lenne hosszú életű. Márpedig igenis, azt elismerem, a házasság egyfajta kötelezettség és ez így jó. Azért vagyunk emberek és nem állatok, hogy ha egyszer elhatároztunk valamit, akkor amellett tartsunk ki, és erőnk fogytáig küzdjünk. Vagy még azon is túl. A házasság elhatározás kérdése. Munka van vele. De mivel nincs?
Van olyan ismerősöm, akit egyáltalán nem érdekel a másik, mert éli a világát és talált olyan nőt/férfit, aki mellett ezt zavartalanul folytathatja. Esetleg mindkettő külön utakon jár, a kapcsolatuk nyitott jellegű.Nekem ez soha nem volt elfogadható. Akkor miért ez az egész? Megcsúfolni azt, ami szent?

Az én családomban mindenki elvált.Anyu a második házasságában, apu a harmadikban, a nagynénéim, a nagybátyám, mindenki elvált. Talán ezért van bennem ez a dac, bár nem láttam soha igazán sok jó példát. Anyai nagymamám és nagypapám soha nem ölelték meg egymást, soha nem láttam egy puszit sem, az egyetlen "kedveskedés", amit valaha láttam közöttük az volt,amikor papa hosszú kórházi tartózkodás után hazakerült (a halála előtt) és mama egy összetekert újsággal elpaskolta a fejét. Pedig papában annyi szeretet volt..Istenem.
A legjobb ember volt, akit valaha ismertem.

A másik példa apai nagyapám,aki a mai napig szerelmes nagymamámba, aki azt sem tudja, ki ő. Mama időskori agylágyulásban szenved, mintha Alzheimeres lenne, senkit sem ismer meg. Nem nagyon beszél, meglátogatni sem javasolt már, mert nem érti, ki ez a sok idegen, aki folyton akar tőle valamit.Csak felzaklatnánk. Nem nagyon tudok elképzelni ennél nagyobb tragédiát, mint amikor valaki 60 éven át szerelmes, és így kell elbúcsúznia a végén, hogy testben még itt van a társa, de lélekben már rég nem.

De az ő példájuk is megmutatta, vannak olyan férfiak, akik örökké képesek szeretni.

Azt szeretném, ha egyszer az én unokám is ilyen erős hittel mesélne rólunk, Apácskáról és rólam az ő gyermekeinek, ha egyszer majd mi lehetnénk a példa arra, létezik a sírig tartó szerelem.
Ezért mindent megteszünk.

8 megjegyzés:

  1. Az én anyai dédipamám mindig úgy hívta dédimamát, hogy Édes mama. Bármikor szól hozzá. Nekem ők a példa.

    VálaszTörlés
  2. Megríkattál:)
    istenem,de jó volt olvasni!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem én is szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen fiatalon részem van egy ilyen kölcsönös, rajongó, határtalan szerelemben, mint amit magaménak tudhatok, és ez a szerelem épp a napokban tart 6 éve.. Habár együtt élünk, minden reggel úgy ébredek fel, hogy ma szépnek kell lennem, hogy tetszem Neki, ha tudom, hogy pár napig nem látjuk egymást, már reggel hiányzik, mikor mellette ébredek.. És azt hiszem ezeket az érzéseket már soha nem veheti el senki, bármi is történjék a világon.
    Kívánok Nektek még soksok boldog évet együtt, soksok Babszemmel :)

    VálaszTörlés
  4. Engem is megríkattál.De jóóóó volt! :)

    VálaszTörlés
  5. Èvi ,irigyellek a hatalmas hited miatt.Olyan jó olvasni,amiket írsz.Szinte átérzem a boldogságod és ez valami csodás ...
    Minden jót kívánok Nektek!
    Gratulálok az eljegyzéshez! :)

    VálaszTörlés
  6. Henna:)Köszönöm szépen,de szerintem ez hit nélkül egyszerűen nem működik...anélkül én nem is tudom,hogy mihez lehetne kezdeni...

    VálaszTörlés
  7. Csodás dolgokat írsz, és élsz át :) olyan jó olvasni. Nekünk 4 hónapja volt az esküvőnk, és sokan mondják, hogy nem számít a házasság, most viszont mi tapasztaljuk, hogy erősíti a szerelmet, még inkább egynek érezzük magunkat. Kívánok Nektek soksok szépet, és jót!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó ezeket a sorokat olvasni.

    VálaszTörlés