2011. január 2., vasárnap

26.fejezet - Új év

Új év,új élet,eddig mindig így volt...ez volt az első szilveszterem,amikor azt éreztem,semmi sem fog változni jövőre,mert a nagy változások már megtörténtek idén.

Január nyolcadikán töltöm be a 12.hetem,utána kell mennem ultrahangra,amit már nagyon várok.A hasam nem sokat változott,talán annyiban igen,hogy elkezdett eltűnni a derekam,a csípőm szélesebb lett, a combjaim húsosabbak,vagyis ha egyszerűen akarok fogalmazni,észrevehetően meghíztam.A modell szerint mostanra 2 kg-ot kellett volna híznom,én 4-et szedtem magamra.
Egy kicsit zavar,mert egyik nadrágom sem jön fel rám.Azt hiszem,hogy elég gyorsan valami mozgás után kellene néznem,akármi lehet az...kismamatorna,vagy kismama jóga,teljesen mindegy.

Január 11-én megszerzem a jogsit,legalábbis nagyon remélem,és akkor utána elkezdhetem berendezni az új életem.Összepakolom majd a régit és elköltözöm 120 km-re otthonról,az új Otthonomba,az új Életembe az én egyetlen Apácskámhoz.

Elkezdtünk egyre többet beszélgetni a kicsiről,bár általában még én hozom fel,ő mindig úgy köszön el,"vigyázzatok magatokra!".A 12. héten járunk,utánaolvastam, a huszadik héttől kezd hallani,nagyjából akkor lesz olyan nagy,hogy érzi majd,ha a pocakomat simogatjuk, és követi is majd a kezünket.
Ez nagyon izgalmas időszak lesz,már nagyon várom.
Igazság szerint sok olyan érzés kavargott bennem az utóbbi időszakban,ami félelemmel vegyes boldogság és izgalom is volt,és nagyon nagy megkönnyebbülés a 12. hetet elérni,amikortól elvileg sokkal nagyobb biztonságban van a kicsikém.

Nagyon sokat köhögök,és már jó ideje nem változik ez a köhögés,semmit nem merek bevenni rá,a méz meg nem sokat ér.A nagyobbik bajom az,hogy a köhögés erőssége miatt minden alkalommal fáj a hasam,mert minden megfeszül olyankor.
Egyéb fájdalmaim nincsenek, néha amikor kényelmetlenül helyezkedem,húzódik,és még ritkábban néha feszül,de ezeket betudom annak,hogy egetrengető változások történnek odabent:)
Szerencsére semmi vérzés nem volt.
A vérnyomásomat nem mértük,de gyanítom,hogy az azért elég alacsony lehet,tekintve,hogy az álomkórosságom még mindig változatlan.

Az,hogy kismamának neveznek,még mindig hihetetlen és szokatlan érzés.Pedig már az egész terminusnak a harmadát legyűrtük,már csak kétszer ennyi van hátra.Az ember nem is gondolná,hogy ez majdnem egy év és mégis,milyen villámgyorsan el tud telni.
Ha teljesen őszinte akarok lenni,teljes súlyával még mindig nem fogtam fel,remélem,hogy azért legkésőbb akkor leesik majd,mi is vár ránk,amikor kézbe vehetem Őt.

A hajam eddig egyáltalán nem hullott,rekord mennyiségű volt a fejemben,de az utóbbi időben ez is elkezdett visszaállni.Azt mondják,ez is hormonális.A hullásért felelős hormonok háttérbe kerülnek egy időre,de aztán bepótolják a lemaradást sajna.:)
Hajat festeni nem merek,genetikusan őszülök egy jó ideje, és csak az ammónia tartalmú festékek fogták be az ősz hajszálaimat,amit most ugye hanyagolni kényszerülök harmadik hónapja.
Erre jó lenne valami megoldást találni,mert ez így elég gáz.:)Nem akarok igénytelen lenni csak azért,mert egy kisbaba van a pocakomban.
Apácska azt mondja, a várandós nők gyönyörűek,hogy én is az vagyok,hogy csodálatos a formám,ahogyan kerekedek,és tényleg elhiszem,hogy őt nem annyira érdekelné,engem annál jobban..

Összességében azt tudom mondani az első harmad végén,hogy fel kellett fogni,meg kellett szokni nekem és a testemnek is,hogy mostmár nem lesz úgy,ahogyan eddig.A hangulatingadozások még megvannak,de már bőven nem vagyok olyan ingerlékeny.A félelmeim múlóban vannak, a terveim egyre konkrétabbak,kinéztem egy gyönyörű kiságyat is már.Elkezdtem végiggondolni,mire lesz majd szükségünk.
De a kis zoknikon kívül még nem mertem venni semmit.
Ez még a jövő zenéje.

Alig várom,hogy megtudjam,Hosszú Anna Lilla vagy Hosszú István Bendegúz lakik-e odabent.

11 megjegyzés:

  1. Kedves Évi!

    A köhögésre próbáld meg a STODAL szirupot (ez homeopátiás cucc), és megfázásra mehet az oscillococcinum is. :)
    És kérdezd ki a dokidat is, de nekem anno azt mondták, a 2. trimeszterben már lehet festetni! ;)
    BOLDOG ÚJ ÉVET NEKTEK!

    VálaszTörlés
  2. Én a 9 hónap alatt összesen másfél Algopyrint szedtem be, viszont folyamatosan festettem a hajam, ezt a luxust megengedtem magamnak. Szerintem ennyit engedj meg magadnak nyugodtan te is.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Én is így érzek:D
    Nekem hat a méz:D

    Én színezem a hajam 3 hónap után, eddig nem engedtem, szőkére festem a sötétszőke hajam:D és én azért félek.
    Maradok a színezőnél, újra sötétszőke leszek. Kell egy kis változás.
    Nekem már látszik, lassan és biztosan, főként este.
    Van nekem is blogom, ha esetleg érdekel egy veled egyidős kismama mindennapjai, írj ide. Zárt, mert annak idején voltak gondjaim és rosszakarók.
    Én 2 nap múlva látom!!!! Alig várjuk!
    Elméletileg jan. 3án töltöm a 12 hetet(menstruáció), de később volt peteérésem, így hét fordulóm csütörtökönként van, azaz január 6.:D
    Ha érdekel címem: candi89@citromail.hu

    Jó egészséget!

    VálaszTörlés
  4. Szia Évi, a Stodal szirup szerintem is nagyon jó!
    Hajfestés: első gyereknél mindenki nagyon fél mindentől, de a másodiknál ez már nincs:) Egy barátnőm mondta, hogy azért festeti be az őszülő haját, nehogy a kisbabája az öreganyját lássa meg amikor megszületik:) Vannak természetes anyagú hajfestékek, szerintem legyél csak szép és kívánatos kismama!
    N

    VálaszTörlés
  5. nekem a védőnő a szinupret-et ajánlotta tiszta természetes gyógynövényekből van és nagyon hatékony én a terhesség utolsó hetében szedtem össze náthát és köhögést. Csak ajánlani tudom, a stodál is jó lehet de figyelj rá hogy csak műanyag kanállal vedd be mert a homeós dolgok érzékenyek

    Boldog békés újévet, kívánom hogy minden álmod valóra váljék!

    VálaszTörlés
  6. Évi, a hajfestés megoldása lehet a henna! Természetes, no ammonia, befedi az ősz hajszálakat és nem kopik! Csak ajánlani tudom!:)
    http://www.hennacolor.hu/

    VálaszTörlés
  7. Igen,én is így leszek vele,hogy ennyi jár ezután a három nem éppen könnyű hónap után.Persze igazából semmi okom a panaszra,hiszen az átlagnál könnyebben viseltem szerintem így is.
    De mostmár megéremlek egy festést és egy vágás is időszerű lenne már,mert ezt a hosszú hajat nem fogom tudni megfelelő módon gondozni a dinnye pocakkal,azt hiszem:))Mostmár a lehajolás sem olyan könnyű,mint valaha:))

    VálaszTörlés
  8. Jaj,és köszönöm a STODAL tippet,mindenképpen élek majd vele:)

    VálaszTörlés
  9. Olyan de olyan jó olvasni!! írj még hosszan :))

    VálaszTörlés
  10. Nekem a torokfájásra (ami több hónapig hol előjött hol elmúlt és még az antibiotikum se hatott rá!) a propoliszos méz tökéletesen bevált! Napi 2 teáskanállal kellett bevennem és pár nap alatt teljesen elmúlt és nem is jött vissza szerencsére! Gyönyörű napot Nektek!!

    VálaszTörlés
  11. Szia Évi!
    Nekem van egy Annám és egy Évám is...
    Erősen őszül a sötétbarna hajam, én is a hennát ajánlom, nekem bevált.
    Egyébként a hosszú hajat könnyebb ápolni kisbaba mellett, ha összekötöd nem tudja meghúzni, fodrászhoz meg nem érsz rá elmenni rendszeresen, így egyszerűbb a hosszabb.
    Gratulálok egyébként!
    www. bebitunderorszaga.blogspot.com

    VálaszTörlés