2010. november 22., hétfő

5.fejezet

Persze,hogy szemhunyásnyit sem aludt éjszaka.Persze,hogy semmi másra nem tudott gondolni,csak arra az előre megbeszélt másnapi beszélgetésre,amivel meg kellett várni,míg Steve hazaér a munkából...ólomlábakon járt az idő.

Az egész nap egy merő szenvedés volt,az órán a mutatók dacosan csoszogtak előre.

A lány nem bírt a belsejét szétfeszítő boldogsággal,muszáj volt elmesélnie valakinek,mi történt,kiszaladt hát a konyhába,hogy az Anyukáját avassa be először,mert úgy érezte,ez igenis fontos.
Mellbevágta a szkeptikus válasz..."Hiszen még csak egyszer beszéltetek,ki ő egyáltalán...nem is ismered,megint mibe éled bele magad előre...blablabla".

Nem bírta tovább,nyakon csípte a barátnőjét és elment vele a nagyvárosba mozizni egyet,hogy elterelje a figyelmét.
Fruzsi csacsogott,nevetgéltek, ahogyan két hebrencs lány,ha összekerül.
És akkor jött az az esemes...

A lány azt hitte,rosszul lát,kétszer is elolvasta,mi van a kijelzőn..
"Én vagyok a legboldogabb a világon,Tündérem!"-ezt írta Steve.

Gyöngyöző kacagás buggyant ki belőle,szaladni,futni lett volna kedve,kiabálni, hasítani a levegőt, úgy szárnyalni és szárnyalt is..centiméterekkel a föld felett.

Aznap még váltottak 8-10 esemest, és ahogy Steve hazaért,beszéltek is egy órát legalább.Semmiségekről,az örömről,hogy mindketten ugyanazt érzik.

Ez a szegény teremtés ezalatt a beszélgetés alatt azt sem tudta eldönteni sokszor,hogy álmodik-e vagy ébren van...Férfitől még nem hallott ilyesmit,hogy ennyi idő után és ennyire...és őszintén,és tényleg...és nincsen taktikázás,szívózás,nincsenek előre eltervezett dolgok,egyszerűen csak úgy történik minden,ahogyan történnie kell.

Sorra dőltek le a korábban felállított elvárások,hogy például legyen diplomás,lehetőleg több is (hogy honnan vette a bátorságot,hogy olyat várjon el,mit maga sem tud nyújtani,rejtély..),legyen nagyon magas,legyen nagyon jó fej...olyan butaság...semmilyen elvárást nem állított a másik ember személyisége elé,csak a külsőségek..értéktelen dolgok érdekelték.Eddig a pillanatig.

Ahogy beszélt ez a Férfi,az az egyszerűség,mellyel nem lehetett vitázni, az,hogy tudni lehetett,ő vagy szeret valakit vagy nem,nem tud "kicsit" vagy "nagyon" szeretni,meglepték.Hogy őszinte,ahhoz kétség sem férhetett,egy ilyen hang nem hazudhat..nem létezik.
Steve sorra ugrálta át a lány önvédelmi rendszerét alkotó falait,minden aggódó kérdésre,egyszerű,megnyugtató választ kapott.

Ezúttal boldogan bújt ágyba,az orráig húzta a paplant,és tudta,hogy valami nagyon jó kezdődött.Az Isten,aki mindig tenyerén hordozta,nem hagyta őt cserben,meghallgatta az imáit,és elküldte hozzá azt,aki igazán az övé lehet és akié igazán szívesen lenne..

10 megjegyzés:

  1. Tök jóóó...most azért szerintem sokunkban felidéződik a komoly kapcsulatunk első egynéhány randija :) Hát igen, így a borsó meg a héja :)) jó is az!

    VálaszTörlés
  2. "Az Isten,aki mindig tenyerén hordozta,nem hagyta őt cserben,meghallgatta az imáit,és elküldte hozzá azt,aki igazán az övé lehet és akié igazán szívesen lenne.." Lájk :)

    Gondolom István is olvassa Tündérmesédet, biztos szívmelengető érzéssel teszi mindezt :))))

    VálaszTörlés
  3. Még nem hiszem,hogy olvassa,de talán fogja...:)

    VálaszTörlés
  4. csak ismételni tudom a többieket: méééég-mééég, tovább! :o)))

    VálaszTörlés
  5. Képzeld Évi, befészkeltem egy tejszínhabos kakaóval magam az ágyamba és mint egy gyermek, esti mesére készültem... Ilyen szépen fejezem be most már a napjaimat, amíg csak írsz...:)

    Ahogy Kata "lájkolt" egy mondatodat, most én is:

    "Egy nap valaki besétál majd az életedbe,s azonnal tudni fogod, mással miért nem működött soha."

    Reménykedem...

    VálaszTörlés
  6. Shusi!Ne reménykedj..bízz!:)Tudd,hogy így lesz!Meglátod,hogy amint el mered hinni,hogy megkaphatod,már meg is kaptad.

    VálaszTörlés
  7. Istenem, milyen ismerős érzésekről, gondolatokról írsz... kicsit olyan, mintha én írtam volna :)))

    VálaszTörlés
  8. Te jó ég! Milyen régen is volt! ... hogy nekem is voltak ilyen érzéseim... De jó feleleveníteni a régi időket...
    Még nem meséltem Neked róla Évi, de én is meseszerűen ismertem meg a férjemet: az utcán. Ránéztünk egymásra, és tudtuk, hogy Ő a nagy Ő...
    Igen, igen, ismerem ezt az érzést! Köszönöm, hogy a felszínre hozod belőlem a rég elszunnyadt érzéseket...

    VálaszTörlés
  9. Én is hasonlóképp érzek... újra eszembe jut az első találkozásunk, az első randink, az első csókunk... életem nagy szerelmével, aki már két gyönyörűséggel is megajándékozott.
    Jól esik nosztalgiázni és ez most Neked köszönhető és a tündérmesédnek! :)

    VálaszTörlés
  10. Erol az jutott eszembe amikor az egyik volt parommal akivel amugy 250km a tavolsag,tarskereson megismerkedtunk,e sonantol nekunk sem volt megallas minden este beszeltunk skypon.Egy nap tobbszor is smseztunk.Nem keltunk es nem fekudtunk ugy,hogy ne tudtuk volna a masik epen hol van,mit csinal,mit erez.Mindne nap fel is hivot.Vegul egyut toltottunk egy csoddalatos hetveget.meg ket hetig jartunk es szakitottunk,mert tul nagy volt a tavolsag.
    Az O reszerol elso latasra szerelem volt.Az en reszemrol csak szeretet es ragaszkodas.De meg is amikor meletem volt megszunt a kulvilag.Amikor apukam roszul lett o hivta ki a mentot.Vegig meletem volt es vigasztalt.Es amikor edesanyam haza jot,hogy ossze pakoljon par dolgot es elvigye a korhazhoz o is segitet.Ezert nagyon halas vagyok neki,tisztelem es becsulom.
    Kozben neki uj parja lett,de azota is tartjuk a kapcsolato,hiszne nincs amiert haragudjunk egymasra.Meg a szakitas utan olyan is volt,hogy nem a baratnojet hivta fel,hogy haza ert a szuleihez hanem engem,ami nagyon jol eset.

    VálaszTörlés