2011. február 20., vasárnap

És igen! Sikerült!!!


Miénk a Schieszl Fogadó Jégpince-terme,jupiiiii!

Csodálatosan szép nyers tégla,boltozatos pincehelyiség, de nem a föld alatt, nem hideg, száraz és rusztikus. Itt aztán mindegy lesz, kint milyen az idő.

Magával a tulajjal, Schieszl Konráddal tudtunk beszélni, aki elképesztően helyes ember. Van egy gyönyörű családja, és ez a vendéglátózás már időtlen idők óta ennek a sváb családnak az élete. Ezt érezni is rajtuk.
Minden vendéget maga a tulaj fogad, a belépésnél álló kis pult mögött. A vendégeket a bőrgatyába öltözött pincérek szolgálják ki, akik zseniálisan végzik a munkájukat, a stílusuk is kifogástalan, udvarias, mégis nagyon kedves és figyelmes.

Mi maximum 22-en leszünk, azért ezt a termet ajánlotta Konrád, de van egy tetőtéri terem is, ami ennél modernebb, ezt látva azonban akkor se kéne, ha többen lennénk..

Ez a terem egyszerűen pont olyan,amilyennek elképzeltem.

A dekort is megbeszéltük, én viszem, mindent én viszek. Már amikor ott ültünk és tárgyaltunk a család saját készítésű mustját kortyolgatva, akkor is kifigyeltem, mennyire tökéletesen jól lehet majd díszíteni ezeket a vas csillárokat és fali karokat. Tűzveszély nincsen,gyönyörű gyertyák is jöhetnek majd, hiába ebéd lesz.

Megterítik nekünk a termet már péntek este, szombat reggel vagy délelőtt pedig átviszünk és felteszünk mindent.

A menüt, ami nem a megszokott lesz, mert nem szeretem a kommersz dolgokat, egy (egyébként plusz költséget nem jelentő) borkóstolóval kezdjük, Konrád maga mesél majd minden SAJÁT TERMESZTÉSŰ ÉS KÉSZÍTÉSŰ borukról. Leves kimarad, előétellel folytatjuk, ami mangalica zsírban pácolt sonka és egyéb hasonló finomságok, ezeket a bor mellé szántuk.
Utána a főétel, ami vegyes hústál, ropogós kacsa bajor káposztával, 4-5 órán át vajpuhára sütött tarja, és a lányoknak csirkemell, ehhez vegyes köret, tepsis krumpli és a többiek.
Főétel előtt egy igazi snapsz. Talán köszöntőnek, de ezt mi csajok, tekintettel a babákra, kihagyjuk.

És a desszert a torta, amit még nem választottam ki, és amit én magam viszek.

A rusztikus helyiség, a borkóstoló és a kacsa, és a többi finomság...aaaa...tökéletes lesz.

Mindezt a megszokott éttermi árak felééért, ez a menüsor így 4100 Ft/fő+ital, ami nem lesz sok, lévén ebéd, nem lagzi.
Igazán reális ár egy ilyen különleges, speciális "borebédért".

Én mindenkinek csak ajánlani tudom őket, nyugodt szívvel, szeretettel.
Nem jutok szóhoz...minden álmom teljesül.

Köszönöm,Anyuci!

INFO:
Schieszl Vendéglő és Borház, 1896
2011 Budakalász, Budai út 83.
Tel.: +36 (26) 340 465
Fax.: +36 (26) 341 938
e-mail: schieszl@invitel.hu
www.schieszl.hu
Tulajdonos: id. Schieszl Konrád
Üzemeltető: Schieszl Borház Kft.
Nyitva tartás:
Hétfő – Péntek: 12.00 – 22.30
Szombat: 11.00 – 22.30
Vasárnap: 11.00 – 21.30
A vendéglő konyhája hétfőtől szombatig 22.00 – ig, vasárnap 21.00 – ig üzemel.
Kérjük kedves vendégeinket, hogy 12 fős asztalfoglalás esetén vegyék igénybe kollégáink
segítségét menüegyeztetés és helyszínválasztás céljából, a pontosabb és gyorsabb kiszolgálás
érdekében. Nagyobb rendezvény megszervezésével kapcsolatban kérjük, hívja az alábbi
telefonszámot: (06-70) 387 – 8205
Ételeinkből fél adag is rendelhető 70 % - os áron.
1,5 literes borainkat kizárólag elvitelre kínáljuk.
Fizetéssel kapcsolatos információkról kérjük, tájékozódjon a kasszánál.
Tisztelettel: ifj. Schieszl Konrád

5 megjegyzés:

  1. Megmosolyogtat, annyira szépen írsz!!
    Amúgy képzeld, páromék itt szoktak ebédelni. És ittunk már a saját boraikból, jópárszor :) Gatulálok, klassz helyszín lesz!!

    VálaszTörlés
  2. ÉS igen! Én tudtam, hogy sikerülni fog!!!
    Ahogy leírtad, egy álom lesz:)))

    VálaszTörlés
  3. Tényleg ajánlom!Egyszer az életben ide el kell jutni!A "must have" listákra való!!!

    VálaszTörlés
  4. Reméljük az Istinek ez lesz az utolsó!:)

    VálaszTörlés