2011. február 25., péntek

A gyűrűk


Elkészültek a gyűrűink.Nem volt nehéz dolgunk a kiválasztáskor, mert anyu a régi jeggyűrűjét odaadta, hogy váltsuk be az újhoz, azért tette el. Annak a formája nagyon tetszett, de az arany színnel nekem sosem sikerült megbékélnem...
István sem szereti az aranyat. Neki is volt egy régi jeggyűrűje, ami fehérarany, de a fehéraranynak is van egy ilyen érdekes, sárgás árnyalata, ha már megkopott.

Úgyhogy részben anyagi okokból is, az ezüst mellett döntöttünk.

Az öcsém barátja ötvös, őt kértem meg, hogy anyu gyűrűjének a mintájára készítsen nekünk két karika gyűrűt, és el is készült vele két hét alatt.

Ebben a helyzetében mesés, most fel van polírozva, de meg fog karcolódni, viszont bármikor ki lehet később is fényesíteni majd.
És biztosan nem fog besárgulni idővel.:)

Ahogy néztük, a legolcsóbb karikagyűrűk is 30 ezer Ft-nál kezdődnek, darabonként. (Ha aranyból vannak és nincsen bennük semmilyen kő és semmi más.)
Nekünk Zoli 10ezer Ft-ért készítette el a kettőt együtt, a mi méretünkre, a mi kéréseink alapján, nagyon gyorsan.

Úgy voltunk vele, hogy majd, ha lesz nagyobb esküvő, akkor majd veszünk másikat, ami komolyabb. De aztán rájöttünk, hogy nem akarunk másikat. Ezek a darabok pont olyanok, amilyenek mi vagyunk.

7 megjegyzés:

  1. egyszerű és nagyszerű !

    VálaszTörlés
  2. valóban inkább az a lényeg, amit jelképez, nem pedig az, ami valójában.. :)

    VálaszTörlés
  3. MI az, hogy majd ha lesz nagyobb eskövő???

    Szerintem is nagyon szépek.. Az enyém is teljesen egyszerű.. igaz, aranyból van.. és köves.. de beolvasztottból.. és készíttetve.. egy méregdrága gyűrű mintájára :) Így olcsó volt :)

    VálaszTörlés
  4. Szépek!
    Nekem is ezüst jegy-gyűrűm van,csak nálunk én jegyeztem el az uramat.Teljesen sima karikagyűrű:1cm széles 1 mm vastag...immár 13 éve :o)

    VálaszTörlés
  5. utóirat:jelképesen beleolvasztattam azu összes testékszeremet(nyelv,orr,fül,hát) :o) egyesek szerint morbid,de mivel nekem nincs családom ezért magamból építkeztem....

    VálaszTörlés