2011. február 20., vasárnap

A csokor

Keresgéltem a google-ban olyan csokorkat, amiknek a színe nagyon tetszik, a forma pedig a régóta vágyott mikrofon és készítettem a képekből egy kis inspirációs blokkot.

Egyre inkább azt veszem észre magamon,hogy minimalista a stílusom, nem szeretem a nagyon sok csicsát, giccset, nem az én világom a hatalmas, leomló csokor.

Azt már nagyon rég elhatároztam, hogy magam kötöm majd anyuval és mindent, ami a dekorhoz kell. Ismerem, tudom, hogy a legnagyobb álma, hogy virágkötő lehessen, most lesz egy kis alkalma kipróbálni magát:) A másik pedig, hogy elvből nem vagyok hajlandó egy virágcsokorért csak azért 20 ezer Ft-ot kiadni, mert menyasszonyi.

A talált képekből készítettem egy kis kollázst, amin jól látszik, a rózsaszínek, fehérek felé kacsintgatok és a tavaszi virágok a kedvenceim. Végülis tavaszi esküvő lesz...

Ha találok szép tulipánt, abból (is) kötöm, de a legeslegjobb a bazsarózsa lenne. Végső esetben pedig ott az "igazi" rózsa, és keverni is lehet őket, a képeken is látszik, jól mutatnak együtt.

Egy külföldi virágkötő oldalán olvastam, hogy friss főszernövényeket kötött a menyasszonyok virágai közé, mentát, bazsalikomot, eukaliptuszt, citromfüvet, ez az ötlet nekem is nagyon tetszik.
A rózsákat itt Szentendrén szerettem volna megvenni a Szűcs kertészetben, mert akkor azokat vágják le nekem , amelyiket én választom ki, és tudom, hogy a legfrissebb. De sajna ott csak május elejétől van virág, ezért a Virágpiacon fogok bevásárolni.

2000 Ft a magán belépő, de még így is megéri, mert ott tényleg minden van. Ha eljutok hamarosan, mutatok majd képeket is!
16:00-19:00 között vannak nyitva, elérhetőségek a weboldalon.
Karácsony környékén 80-100 Ft volt a rózsa szála, képtelenség annyit venni belőle, hogy 20.000 Ft legyen a vége..:)El sem bírnám!:)

A csokor megkötésének a technikájáról ettől független kifaggattam Szűcs Józsefet, és felajánlotta, hogy ha nem boldogulok, akkor szívesen segít megkötni majd. Elmondta, milyen csokor alapokat, tűzőhabokat kell beszereznem a virágok mellé, és azt hiszem, hogy egy pár virágkötő könyvet ki fogok kölcsönözni a könyvtárból is.:)

7 megjegyzés:

  1. Nekem mezei virág csokrom volt:))
    Mivel "picike" vagyok(160 cm),nem lett volna jó hatalmasan leomló csokor!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Pardon,másra válaszoltam...:D A mezei csokor is tök szép,ha nyári esküvő lenne,tuti ilyet kötnék...

    VálaszTörlés
  4. A bazsarózsa pazar ötlet!! :)

    Júúj, én is azt választanám! :)

    VálaszTörlés
  5. De vigyázz ám! Valószínűleg kötegelve tudod csak megvenni ott a virágot. A rózsát pl. 20-asával, a zöldeket 50-esével. Gyorsan frissen bele lehet szaladni a 20ezerbe. Nem beszélve azokról a bizonyos tűzőhabokról, a drótokról, és minden fittyfenéről, amit nagy tételben tudsz csak megvenni.
    És halkan megjegyzem (mint volt virágkötő), hogy nem pusztán azért drágább a menyasszonyi csokor, mert ez a neve.

    VálaszTörlés
  6. Vigyázni fogok:)
    De nekem akkor is elfogadhatatlan, hogy ha csak úgy kiválasztok pár virágot és megköttetem, akkor 6000 Ft, és csak azért,mert elkotyogom,hogy menyasszonyi,csak azért lesz 20.000 Ft.
    Mint ahogyan a torta mondjuk 23.000 Ft és ha menyasszonyi, akkor 60.000 Ft, csak azért,mert a "hülye" menyasszony aznapra úgyis mindent megvesz.

    Ezt pontosan jól látom és tapasztalom,a gyűrűknél is áll ez...és mindenhol máshol,aminek köze van az esküvő-bizniszhez...
    elég pofátlan árak vannak...

    VálaszTörlés
  7. Az genyóság, ha a vázákból összeválogatott virágokból megkötik neked a menyasszonyi csokrot. Annak ugyanis egészen más bánásmód dukál, és a virágkötők (ha lélekből dolgoznak), a legfrissebb virágot szerzik be hozzá. Szálanként készítik elő őket, és a zöldeket, és úgy kötik össze, hogy akkor is egyben kell maradnia, ha egész nap víz nélkül van. A menyasszonyi csokor mind-mind egyedi alkotás, nem napi rutinból összedobott csokrocska.
    Egy bizonyos pluszköltséget (1-2ezer forintot) felszámoltunk mi is, de mondjuk itt Szolnokon nem is nagyon lehet elszállni az árakkal. 20ezerből mi megcsináltuk a csokrot, a vőlegény és a tanúk kitűzőjét, a szülőköszöntő csokrokat, és szolid esküvő esetén még az autódíszt is. Tudom persze azt is, hogy a fővárosi virágosok egészen másképp vannak bekötve.
    De hát az a lényeg, hogy anyud végre kipróbálhatja ezt is. :)

    VálaszTörlés