2011. február 23., szerda

55.fejezet - NO para!

Ha én most nem én vagyok, ha Tündi nem a szülésznőm, ha a doktornő nem az, aki, akkor most várnom kellett volna két hétig, mire biztosat tudok.
Így tegnap elmentünk erre a genetikai vizsgálatra a SOTE 1-re.

A genetikán működő asszisztens meglehetősen "nemjófej" volt, de az sem érdekelt, mert kvázi soron kívül kerültem be, így is örülhettem, ahhoz képest, mekkora tömeg volt ott.
Aztán egy fél óra után sorra kerültem, felvették az adatokat, és átküldtek UH-ra a szomszéd szobába. Ott is vártunk kicsit, és megnézték a makit, hogy van.

Itt volt egy jó sztorim, a hívószám a rendszerben mindenki személyi számának az utolsó négy számjegye. Amikor odaért mellém egy kismama, aki meglátta, hogy a 2487-as van bent és megnézte, hogy az ő száma valami 4527, elszörnyedt, hogy mennyit kell még várnia..
Végiggondoltam, hogy nagyjából ha 2100 ember van még előtte, mennyi idő lenne,mire sorra kerül..:D
Úgyhogy gyorsan megnyugtattam, hogy ez nem sorrendben van.

Az UH-s doktor egy szó nélkül nézegette Babszemet, láttam a kis gerincét, kezecskéket, orrocskát, mindent, mindene megvolt, mocorgott, próbált magának helyet csinálni,mert már nem nagyon volt neki..Ilyen mutatványokhoz, mint a trambulinozás már réges-rég nincsen elég hely.

Az UH eredménnyel vissza Joó doktorhoz.

Ült felette és azt kérdezte, miért vagyok én ott?
Mondom a rossz AFP miatt.

Tudjátok ,mit mondott? Nem akartam elhinni...
Azt mondta, hogy ezzel a kombinált teszt eredménnyel (alacsony kockázati szint), UH eredménnyel, ami azt mutatta, hogy a méretek stimmelnek nagyjából és durva anatómiai elváltozás nem látható, AKÁR 0 IS LEHETNE AZ AFP!!!

Ezúton üzenem minden kismamának, akinek a vizsgálati eredménye szerint az afp szint alacsony: az enyém 0.4 volt.És SEMMI ROSSZAT nem jelentett. Akárki akármit mond, nem jelent semmit önmagában, ha a kombinált teszt, ami sokkal fajsúlyosabb, jó lett, akkor semmi ok az aggodalomra.
Persze értem én, hogy biztosra kell menni és jobb félni, de ezt senkinek sem kívánom.

Nem akartam hinni a fülemnek...nekem ezért kellett tegnap előtt végig sírni,rettegni,már elképzeltem, hogy veszítem el a kicsikét, már temettem gondolatban.
Ezért kellett volna két hétig ilyen állapotban élni...

Mondtam neki, hogy akkor ne haragudjon, hogy ilyet kérdezek, de mi szükség erre az afp szűrésre egyáltalán? Azt mondta, hogy az alacsony afp semmit nem jelent, azt nézik inkább, hogy nem magas-e.Mert az ugye egy msik betegségcsoportra utalna, amit viszont muszáj alaposan megnézni.

Úgyhogy minden rendben, makk egészséges a kis kukac odabent, anya megnyugodott, apa soha nem is idegeskedett miatta.

Ma megyünk megnézni, fiú-e vagy lány.:)

9 megjegyzés:

  1. Juhéééé!!!!
    Látod, mondtam én 8meg még sokan), hogy semmi baj nem lesz;)
    Milyen jó hogy ilyen sokszor láthatjátok a napokban a kis Kincseteket!!!:)

    VálaszTörlés
  2. Egyébként én akartam is írni, csak nem akartam sem okoskodni, sem pedig orvos nem vagyok, hogy a rossz AFP nem mindig rossz eredmény ám. :D Úgy örülök, hogym inden oké! :D És igen, legyen jelszavad a végéig, hogy NO PARA! :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök a jó hírnek. Sokat gondoltam rád tegnap....

    VálaszTörlés
  4. Csak Barbit tudnám idézni:) Okoskodásnak tűnt volna az én kálváriám Vercsivel, de láthattad magad is, makk egészséges:D

    VálaszTörlés
  5. Tudtuk:D!
    Szuper!!!

    Várom, hogy fiú vagy lány:D

    VálaszTörlés
  6. De jóóóóóóóóóóóóóóó!!!

    Erre a hírre még a napocska is kisütött, hogy együtt örüljön veled!

    Imádkoztam értetek.

    VálaszTörlés
  7. Hűűűűű, de jóóóóó! Kiváncsian várjuk az újabb fejleményeket! puszi Miklós család :)

    VálaszTörlés