2011. február 18., péntek

51.fejezet - Kényszerszünet

Elvileg egy napra jöttem vissza Szentendrére,de most kényszerszabadság lett belőle,mert az AFP értékeim olyan rosszak, hogy hétfő reggel hétre kell mennem a SOTE 2-re újabb vérvételre.
Úgyhogy keddnél előbb nem fogok tudni megint dolgozni, haladni,postázni, semmit se:(

A kardiológián kimutatták, hogy szívzörejem van, ezért március 25-én mennem kell szívUH-ra, nem mintha baj lenne,legalább kiderülnek a turpisságok.
A vérvételemnél nem nagyon van olyan érték, ami ne lenne megcsillagozva.

A vérnyomásom ettől 130-on volt reggel.

Más "gond" most nincs.
Vannak nehéz pillanatok,nem mondom...

De ha a babánk beteg lenne,mi akkor is vállalnánk,ezt az első nap megbeszéltük. Ha döntési helyzetbe kerülünk, nem veszünk el életet, vizsgálati eredményekre alapozva. Ő a mi kisbabánk így is, úgy is.


15 megjegyzés:

  1. ne aggódj a második babámnál(kisfiú) nálam is minden csillagos volt,és az AFP rossz eredménye miatt nekem is mennem kellett genetikai UH-ra meg tanácsadásra!
    Kiderült a legvégén,minden azért volt,mert őfelsége akkora bálnaborjúvá érett a testemben amit nehezen viseltem...4500 gramm és 58 cm-el született a kidobólegény és az égvilágon nem volt semmi baja....kitartás,és türelem :)

    VálaszTörlés
  2. Drukkolok, hogy minden rendben legyen! Az AFP sokszor mutat rossz eredményt, remélem, most is ez a helyzet!!!
    Nézd a jó oldalát, (ha tudod,) nézhetsz anyagokat! :)

    VálaszTörlés
  3. Évi, nem mondom, hogy ne is foglalkozz az AFP-vel, de tudod remélem, hogy ez egy nagyon elavult, nyugaton több országban már beszüntetett vizsgálat, ami nagyon sokszor ad rossz eredmény makk egészséges gyerekeknél is. Az unokatesómék makk egészséges 8 éves lánya nem lenne, ha erre alapoznak, több orvos azt mondta nekik, vetessék el. Nem tették. Hála az égnek. Lénával egy napon született egy kedves ismerős kislánya szintén makk egészségesen, akiknél a vérvételek mind nagy bajt jósoltak, végül amniocentázissel derült csak ki, hogy semmi baja. ÉS sorolhatnám sokáig.
    Én is nagyon félek az eredménytől, éppen a megbízhatatlansága miatt.
    Gondolj arra, hogy mennyire jó lett a kombinált teszt eredménye. Babszemnek nincs semmi baja!

    A vérvételnél pedig a normál női adatokat veszik figyelembe, amitől a kismamák adatai normál állapotban is eltérhetnek, ezért is lehet ott sok csillag. Nem feltétlen van attól baj.

    Drukkolok, hogy minél előbb megnyugodhass, hidd el, minden rendben lesz!!!

    Ölelés neked!

    VálaszTörlés
  4. Évi, igaza van Dórinak, tőlünk nyugatra már nem is csinálnak AFP-t. de hogy megnyugodjatok, érdemes elmenni az Istenhegyi Klinikára, Hajdú Krisztinához. a legjobb szakember, csak jót hallottam róla. én is drukkolok, hogy ne legyen semmi baj!!!

    VálaszTörlés
  5. Évi, tudom, hogy most mindenféle rossz gondolatok is keringenek a fejedben, de mindenképp próbálj meg megnyugodni!!!
    Mint ahogy előttem már többen is leírták, ez egy olyan vizsgálat volt, aminek meglehetősen nagy a tévedési lehetősége!!! Mivel az előző eredményeiddel nem volt semmi gond, én is csak arra gondolok, hogy valamiért nem számítanak azok a csillagok az erdményeidben!!!
    Nem akarlak feleslegesen terhelni a szokásos kismamás rémtörténetekkel, de hidd el nekem is volt hülye eredményekben részem a 3 terhességem során...de szinte mindenkire ráhozzák a frászt én úgy tapasztalom!!! Nekem is szeremcsémre 3 makkegészséges gyerkőm van, annak dacára, hogy volt nem egyszer több olyan hetem amikor majd megőrjített az a tudat, hogy valami nagy baj van velük! Nem lesz semmi gond, minden rendben lesz, hidd el!!!!!!! <3 <3 <3

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Ismerősnek is rossz lett az AFP eredménye, de nincs semmi baj a kisbabával!
    Ő volt magzatvíz vizsgálaton is a kora miatt.
    De valóban sok helyen nem csinálnak már ilyen vizsgálatot, nem akarják hogy feleslegesen idegeskedjenek a kismamák.
    Ha már nem pontosan 16 hetes a baba akkor adhat más eredményt:(
    Bízom benne teljesen jól van a babátok!!!!!
    Minden rendben lesz!
    Első eredményed is nagyon jó lett!(12hetes)

    Millió puszi!

    VálaszTörlés
  7. Évi, Jézus Krisztus azt tanítja: "Ne félj, csak higgy!" az ördög pedig ezt: "Csak félj, és ne higgy!". Volt olyan tanítványom, akit magzati eredményei alapján életképtelennek, nyílt gerincűnek, vízfejűnek...diagnosztizáltak. A kismamának vissza kellett mennie Spanyolországba ott éltek, és ott várta a 1,5 éves kislánya és a férje (akkor még mi nem voltunk az EU tagja, tehát sok pénzért szülhetett volna csak ott). A baba makk egészségesen érkezett meg (ofkorsz), azóta több női szívet is összetört! Nyugi, és a legtöbb mit tehetsz, ha aggódás helyett, imádkozol! puszi

    VálaszTörlés
  8. Kedves Évi!
    Mindenki elmondta már előttem az AFP-re vonatkozóakat, nekem is rossz volt az eredményem mikor Mátét vártam, genetikai UH-ra kellett mennem, ahol tisztán látszott hogy makk egészséges!
    Sokat idegeskedtem az igaz, de imádkoztam is hogy minden rendbe legyen!!!
    Biztos vagyok benne hogy Nálatok is minden rendben van!!!!!!!!!!!!!
    Sok-sok puszi!

    VálaszTörlés
  9. Nem lehet baj............Évi......... tudom, hogy ilyenkor mindenféle helyzet, állapot túlfokozott.........., de látom a hozzászólók között voltak hasonló esetek és azért ezek jó hírek..................
    Nyugiiiiiii.........

    VálaszTörlés
  10. Én is voltam genetikai tanácsadásra a fiammmal, nekem sem volt jó az AFP, most meg van egy 11 éves kis matekzsenim :) Tudom, hogy ilyenkor az ember akkor is eszi magát, ha minden rendben, de kitartás, szorítok nektek.

    VálaszTörlés
  11. Szia Évi!

    Ne aggódj nem lesz semmi baj. Mind a ketten egészségesek vagytok az Istivel. Nem is szabad rosszra gondolni. Olyan terhesség még nem volt, hogy izgalmak nélkül teltek volna a hónapok. Most nekem is voltak csillagok a vérvételnél és az rendszerint azért van, mert a műszerek nem a kismamák értékeire vannak beállítva. Az AFP-t külföldön már nem is alkalmazzák, mert sokszor mutat false eredményt. Elég annyi, hogy nem a betöltött 16 hét után mész, hanem előtte. Ne aggódj, minden rendben lesz!!! puszi :)

    VálaszTörlés
  12. Mind nagyon aranyosak vagytok,köszönöm szépen,olyan jó ezeket az üzeneteket olvasni!Nagyon megnyugtató,hogy ilyen hittel és erővel tudtok mellém állni,nem tudom,hogyan fogom ezt meghálálni Nektek!

    Köszönöm,hogy vagytok!
    Hosszabb választ azért nem írok ide, mert nem tudom úgyse leírni szavakkal,mit jelent nekem ez...

    Szeretlek Benneteket!

    VálaszTörlés
  13. ÉVI !


    NEM TUDOM, OLVASOD-E, AMIT MOST ÍROK!!!


    DE NEKEM MINDKETTŐ BABÁMNÁL BORZALMAS AFP ÉRTÉKEIM VOLTAK !!!

    ÉS SEMMI KUTYA BAJUK NEM LETT!! MÉg genetikai ultrahangra is elküldtek emiatt !


    DE TUDOD-E? HOGY KÜLFÖLDÖM PL NINCSEN IS AFP?? PONT A MEGBÍZHATATLANSÁGA MIATT? Mert csak riogatja a kismamákat !!!!

    De van egy másik teszt, ami nem ingyenes, sokezer forint... az komplexebb, és rendesen kimutatja. Máshol azt használják!


    puszi, és NE IZGULJ!

    vanessza.


    UI.: mondtam én már neked, hogy nem szabad semmi rémisztőt elhinni.

    Engem később is riogattak képtelen dolgokkal, és SEMMI DE SEMMI NEM VOLT IGAZ BELŐLE!


    SOk sikert !


    vanessza.

    VálaszTörlés
  14. Olvasom és most esik le,mire gondoltál,amikor azt mondtad,hogy ne higgyek el senkinek semmit, csak magamra figyeljek,befelé, hogy milyen érzéseim vannak, mint anyának.És én azt érzem, hogy a kicsikém kacag bent most a butaságomon,hogy hagytam magam felmérgelni.

    Holnap már többet tudunk, csütörtökön meg azt is megtudom, fiam lesz-e vagy lányom:)Remélem,beengedik apát is:)

    VálaszTörlés