2012. március 14., szerda

Közjáték 3. - Egy (el nem várt ) bejegyzés a történet margójára

Sokan követtétek az eseményeket,nekem is több napom ráment, mostmár úgy gondolom, hogy fölöslegesen. Persze semmi sem fölöslegesen történik az emberrel, ezért elkezdtem gondolkodni azon, hogy vajon mit kellett megtanulnom ebből az esetből.

Először is, újabb tanulsággal szolgált az ügy számomra arról, mennyire érdekes az emberi természet. Néhány reakció olyannyira megmaradt a fejemben, hogy gondoltam megosztom Veletek:

Volt valaki, aki félreértette, amit írtam, bár ezzel sokan voltak így. Mindenesetre ő rendesen félreértette, és miután felhívtam a figyelmét rá, hogy talán figyelmesebben is olvashatta volna, ezt a választ kaptam: "Az a baj veled évi,hogy mindig támadsz.Akkor javítsd ki, hogy egyértelmű legyen és KÉRJÉL ELNÉZÉST."- MI???

Ok, hát van ilyen, mondom, csinálom a kis dolgaim tovább, erre mibe botlok..egy ismert blogger kiírja, hogy "Hihetetlen, egyesek mire nem képesek a győzelemért..."-szemtől szembe megkérdeztem tőle, hogy rám gondol-e, és bár gyanusan szűkszavú volt, azt mondta nem. Tegyük fel, hogy elhittem, mert ugye mi okom lett volna kételkedni benne. Jó,mindegy, telik a nap, a következő bejegyzés, "Állítsátok meg Terézanyut, mert hányok...(xy-tól loptam,de jó.)" xy oldalán is láttam, és előtte engem savazott le, úgyhogy nem volt kétséges, hogy mégiscsak rám vonatkozik a dolog. Na most. Ha megkérdezem, mégis én vagyok-e, miért nem lehet azt mondani, hogy igen,te. Hátttt...mindegy,levontam a megfelelő következtetést, a bátorság hiánya vagy nem is tudom.

Ha meg xy ennyire kiborul tőlem, akkor miért akart ennyire az ismerősöm lenni? Itt is látszik, nem kéne mindenkit visszaigazolnom ész nélkül.

Telik a nap tovább, kb tízszer kaptam meg a "Pedig úgy emlékszem, vallásos vagy, akkor...stbstb." kezdetű mondatot, már meg sem lepődtem, erre jött egy másik "pofon"... ha jótékonykodni akarok, akkor nem éppen a skanzennek kéne felajánlani a nyereményt, hanem a harmadik helyzettnek...MIVAN??? Miért??? Milyen alapon?

Ezt már nem is álltam le átrágni, mert nem bírtam felfogni az agyammal...
Annyit reagáltam rá, hogy a legkrisztusibb dolog az lenne, hogyha BP kapná meg. Válasz?-Nem vagyok vallásos, de miért kéne neki megkapnia, amikor a harmadik helyezett az egyetlen, aki itt tiszta.-Hát ha ezt magyaráznom kell, mégsem olyan nagyon bölcs az ember, dehát gondoltam odaírom. "Azért lenne ez a legkrisztusibb, mert ez a kisfiú valószínűleg nem sok szeretetet kapott, azért lett ilyen, de lehet, ha érné egy ilyen pozitív élmény, még lehetne belőle normális felnőtt." Erre nem reagált. Meglepődtem.

Ez az illető volt az, aki kapásból, amikor kezdődött a botrány, gondolkodás nélkül lájkolta BP facebookos oldalát, csak hogy ellenem tegyen. Totál elmebaj a számomra...

Kaptam olyan üzenetet is, amiben én voltam az oka, hogy a többi 90 emberre nem figyel oda senki, csak rám, és az egészet ezért csináltam. Megkérdeztem volna, hogy az én ismerősi köröm mennyiben befolyásolja az ő ismerősi köreit, dehát végül neki nem is kezdtem el magyarázni, szerkesztés-jelentés/tiltás-klikk.
Többen is jártak így a napokban, de minden esetben csak a saját jól felfogott érdekükben, mielőtt annyira belelovallják magukat az utálkozásba, hogy a végén kiborulnak.
A rokonaimat nem válogathatom meg, de őket nem is kell, tőlük elfogadom a kritikát, és az ő véleményük számít is. De az ismerőseimet megválogathatom és meg is válogatom.

Hát és a kedvencem a teszvesz egyik reakciója volt, amiben azt írták, hogy "Ha Évi mind a 3000 rajongója minden nap szavazna, toronymagasan győzne."-ez nem cinikus kicsit?

Azt olvastam valakinél, hogy a kudarchoz vezető legrövidebb út, ha mindenkinek meg akarunk felelni, nos, ezt az elvet teljes mértékig osztom. Ezért nem is akarok megfelelni senki másnak, csak a családomnak és magamnak.
És nyugodt szívvel tudok tükörbe nézni ma is.

Tanulságok:

Tudtam, hogy lesznek, akiktől nem számíthatok semmi jóra, voltak is, szép számmal, de azért néha meglepődtem, hogy mennyire a legrosszabbat feltételezték rólam végig és mennyi gonoszság van azokban, akik szeretik máshogy bemutatni magukat. Azt hiszik, jobbak sokunknál, de ilyenkor kiderül, hogy senki sem jobb, mint a másik.

Többedszerre is "kiderült" többeknek, hogy én mindenkit átverek, mégse az a habos-babos cuki kislány vagyok, akinek szeretném mutatni magam. Az csak egy álarc és a valódi énem az a dühöngő személyiség, aki nem tud magán uralkodni. Hát, sajnálom, hogy újra ilyen csalódást kellett okoznom.
Nem tudom ,miért képzelik egyesek azt, hogy nekem semmi gondom az életben. Az, hogy optimista vagyok és az, hogy vannak-e gondjaim, egymástól független tényezők, bár sokszor ez előbbi segít túljutni az utóbbiakon.
Inkább maradok az ő szemükben az a naiv, ostoba kislány, akinek -szerintük- fogalma sincsen az élet valódi értelméről. Olyan, aki szeret folyton átgázolni mindenkin, ha sértegetik, mert az élet még nem kevert le neki két nagy pofont, amiből megtanulhatta volna, hogy ne ugráljon.

És igazuk van, ugrálni fogok. Ha valaki megtámad engem vagy azokat, akik nekem fontosak, ki fogok állni és meg fogom védeni őket.

Amikor azt írták, hogy szabadon engedtem a kutyáimat, akiket aztán már nem tudtam kézben tartani, megmondom őszintén, én is kiakadtam.
Ismerlek Benneteket, tudom, hogy egyetlen szót kellett volna mondanom csak, és senki tovább nem lépett volna semerre sem, mert Ti ennél sokkal felnőttebben gondolkodtok.
Úgy gondolom, hogy közöttünk a szolidaritás volt a legfontosabb ezekben a napokban, a barátaim kiálltak értem, amiért őket is sokan támadták.
Az a vád is ért minket, hogy összefogás helyett széthúzunk. Én pont úgy láttam, hogy ez az összefogásról szólt, bár lehet, hogy mi mind egy másik mozit néztünk...

Elnézést, ha kicsit még harcias vagyok.
Nehezen higgadok le, ha ilyen mérvű gonoszsággal találom magam szemben.

15 megjegyzés:

  1. Annyira imádlak, hogy ezek után is így látod a dolgokat!
    Én mér rég kibuktam volna és eltűntem volna a világ elől...

    És én szavazok...többiek meg ............. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan,Kicsim.
      Miért kéne eltűnni, amikor ilyen sokan szeretnek. Természetes, hogy vannak, akiknek ez szúrja a szemét. De engem nem a feladós fából faragtak.
      Inkább még dacosabbá válok ezektől, és csak azért is megmutatom, hogy ilyenekkel nem lehet letörni.

      És nagyon köszönöm a szavazatokat!

      Törlés
  2. Ó,Mici,én nem sajnálom,megtanultam belőle a magam leckéjét. Semmit nem bántam meg és ha újra kéne kezdenem, újra így csinálnám. És ha emiatt akár csak egy ember is bátrabban védi majd ezentúl a saját érdekeit, vagy a becsületét, már megérte.

    Talán nem fajult volna eddig a dolog, hogyha a teszvesz válaszol. Ha csak annyit írnak, hogy ok, vettük,dolgozunk az ügyön. De egy hétig semmi reakciót nem kaptam a hivatalos megkeresésre, amire mindig hivatkoznak, hát mit tehettem volna...és végül a történtek minket igazoltak. Kitették a kódot. Ha nem csapok balhét, eszükbe nem jut:(

    VálaszTörlés
  3. Évi!
    Van egy kis csöppség, aki veled együtt ezt az egészet átéli- mert a kisgyerekek minden érzelmét megkapják a felnőtteknek! Adj neki ajándékot: szard le ezt a egészet. Nincs szükséged a tesz-vesz nyereményre, nem kell az igazság- mert az épp eszű emberek tudják, hogy egy suhanc, aki ordenáré stílusban ír, csak egy buta, üres ember lesz.
    Van szíved,van akaratod és örömöd!
    És a blogod címe az, hogy "Ez tündérmese"!
    Javaslom fogd meg gyorsan a legközelebbi tűdet, meg egy szép kis anyagdarabocskát és az összes sérelmedet, haragodat varrd bele egy szívbe és tedd el emlékbe: Volt, megtörtént és Te továbbléptél, nem megtört emberként!
    Nem mocskolódás kell az embereknek, hanem sok szép szó és érzés. Benned van! Hát hajrá!

    (Tesz-vesz: ..... ----.....! )
    Drukkolok neked, hogy hamar megnyugodj!

    VálaszTörlés
  4. Hmmm, sok minden jár a fejemben....
    Igazából én köszönöm Neked, hogy ilyen harcos vagy! Én is azok közé tartozom, aki általában csendben tűr és hajlamos vagyok egy idő után el is hinni, ha azt mondják, hogy velem van a baj...szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Jó látni, hogy valaki kiáll az igazáért és még ha nem is jár sikerrel, legalább emelt fővel, mert mindent megtett amit lehet és mindezt tisztességes eszközökkel.
    Amit viszont nem értek, hogy miért gyűlölködnek ennyit az emberek? Vagy csak irigyek? No és milyen könnyen tudnak ítélkezni mások felett!
    Ez az egész már rég nem a versenyről szól...de ha szűken azt vesszük, jó lenne ha nem egy olyan ( jelenleg ugye már csak egy posztos) blog győzne egy blogversenyben, ami semmilyen pozitív értéket nem közvetít, úgyhogy én is szavazok továbbra is!

    VálaszTörlés
  5. Én egyet értek Veled... És minden tiszteletem, hogy így viseled. Csendben nyomon követtem az eddigi történéseket... Csak egyetlen egy dolog most, amit napok óta nagyon nem "tetszik", hiányolok...nevezzük bárhogyan.
    Ez a blog a Családról szól. Ezért lesem nap mint nap, a Ti történeteteket, sokszor újra olvastam, mert régebben reményt adott, utána mert kíváncsi voltam a szépsége miatt.
    Szóval amióta van a verseny, ez megszakadt.Most a harc menetét olvasom, holott ide kikapcsolódásért látogatok(látogatunk). Miért nem a másik blogodra írod, amelyikkel indultál? Nem tisztem másnak tanácsot adni, főleg kérdőre vonni, kérlek ne értsd félre!

    VálaszTörlés
  6. nagyon optimista a blogod, ezért szeretek idejárni.
    szerintem pont te vagy az, aki tudja, hogy hogyan kell élni...
    sajnálom, hogy egy ilyen kellemetlen szituációba keveredtél, de te erős vagy, és győzni fogsz, lelki téren legalábbis biztosan.
    te vagy az egyik, aki támogat abban, képletesen természetesen, hogy kilépjek egy rossz élethelyzetből, amit nem akarok magamra kényszeríteni. nehéz lesz, de kibírom, ahogy te is ezt a cirkuszt. aztán tündérmesésebb lesz minden!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy,köszönöm szépen. Úgy gondolom, hogy ha egy picikét is számítasz magadnak, akkor nem mégy bele és pláne nem maradsz méltatlan helyzetekben. Egy ismerősöm mondta egyszer nekem, hogy minden változás jó. A dolog talán nem tűnik ilyen egyszerűnek, de ha jobban belegondolok, akkor mégis csak az lehet, hiszen átgondolja az ember, mit rontott el, máskor mit fog máshogyan csinálni, mert a "máskor" biztosan eljön egyszer. Mindent ki lehet és ki is kell bírni,és számítani kell arra, hogy nem mindenki fog tapsikolni hozzá. De azt is ki fogod bírni...:) Minden rendbe jön!

      Törlés
  7. Kedves, Évi !
    Azt hiszem utoljára fogok errefelé elnézni , mert elképesztő az ahogy leképezed és átforgatod magad körül azokat az eseményeket, melyeket csakis magad generáltál ki a korábbi verseny által ......

    Az a levél a konkurens versenyzőtől egyedül Neked szólt, nem a kézműves nőciknek, én magamra sem vettem , röhögtem rajta ........

    És nagyon sajnálom, hogy a jóhiszemű , kézműves ismerőseinket és sorra már a fél országot belerángattad ebbe az egészbe , amely valójában a saját egód kiteljesedését mutatta meg egyre erősebb fényekkel ....

    Amellyel amúgy nem lenne gond máskülönben.....

    Viszont ahogy és amilyen minőségbe átment ez a fura csatározásod, egyre ízléstelenebb és egyre zaklatottabb , már-már beteges hullámzásba torkollott a Fb felületén .... , amit nyílván sokan nem követtek .....

    Engem annyira nem érdekel, hogy mit ír akár a Mici vagy Te rólam, ahogy lereagáltam néhány kommentelés során ezt az egész zavaros történetet még akkor és ameddig érdekelt a dolog.........

    Az meg, hogy kitöröltél gyorsan a Fb-os ismerőseid közül , szintén arról árulkodik, hogy egész más szinteken gondolkozunk, élünk meg dolgokat, és valóban ez a leghatékonyabb megoldás ezek szerint, ha a továbbiakban nincs dolgunk már egymással.....

    Ez egyfajta menekülés valójában Évi, önmagad valódi arca elől , arról szól , hogy vajon mit nem bírsz elviselni, amit visszatükröztem akár én belőled ?????

    Mert nem ugrottam nyomban az álszent hangjaidra, nem tudtál begyurmázni , ahogy sok női társamat igen, azonnal átláttam rajtad, a szándékodon, az erős akaratodon , azon, ahogy manipulálsz és játszol az emberekkel, mint egy játékszerrel csakis az önös céljaid elérése érdekében......

    Neked mindezzel dolgod van és addig fogod kapni a pofonokat , amíg meg nem oldod....

    Hiába töröltél ki, ez még nem jelent túlzó erősséget , sőt ......
    Amúgy elég sok levelet kaptam másoktól a saját postaládámba, hogy megváltoztál , valami nem stimmel veled és nem értenek ...... és keresik azt az Évit, aki voltál jóval korábban ....., mert nem tetszik sokaknak az , ahogy most még jobban kiderült mennyire elhatalmasodik rajtad egy egész más történet ....

    És minden kritikusabb felhang a Te segítőd, akármennyire is kellemetlen mindez Neked ....

    Mindezt vehetnéd üzenetként , hogy találj vissza az igazibb önmagadhoz ......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is sok levelet kapok, amik arról szólnak, hogy Te mennyire megváltoztál.
      Úgy gondolom, hogy ha megválogathatom, hogy kiknek a posztjait szeretném látni és kiknek nem, akkor élek is a lehetőséggel, és ez Neked is jogod és lehetőséged. Én nem akartam olvasgatni a negatív hangulatú bejegyzéseidet és úgy láttam, hogy Téged is idegesít minden, amit én írok ki, akkor hát minek idegesítsük egymást,nem?:) Itt sem szándékozom újabb vitába bocsátkozni Veled és ha ezt nem tudod elfogadni, azzal nem tudok mit kezdeni.

      Törlés
    2. Nézd , Évi ......
      Nincs miért haragudnom Rád, nem is vagyok haragtartós típus, csupán impulzív és szókimondó ......,
      és ráadásul ( átok vagy áldás ????) kiszúrom , megérzem , ha valaki sérült, vagy görcsösen takar valamit , amihez persze szíve joga és másoknak semmi köze mindehhez, csak nem értem mire jó az, ha közben itt-ott mégis lelepleződik és játszmázik .......
      Elég sokan élnek így ..... szerintem fölös energia elvonás mindez és semmi értelme, és lehet önvédelem vagy akármi...., de hosszú távon nem kifizetődős állapot....
      Azt gondolom vannak dolgok , melyben előrébb vagyok Nálad főként koromnál fogva , másféle tapasztalatok ívén át .....
      Amúgy is ezt a virtuális teret szerintem sem nem kell véresen komolyan vennünk, hisz a fizikai jelenlét az a valódibb és másfajta minőség , ahol jobban értelmezhetjük egymás akármilyen érzéseit és érthetjük egymás különböző szemszögeit is ....
      Amúgy nem értem mitől lennék negatívabb, nem változtam semmit, hisz az, hogy bevállalom a másféle hangulataim, azt, hogy másképp élem meg két nagyobb gyerekkel és több tapasztalattal a jelen élet minőségeket nem egyedüli állapotom.... És ez mitől negatívság , ha az ember nem tud minden nap magasra repülni, mint korábban, és ugyanúgy keresi és meg is találja másképp a kivezető útvonalakat.....
      Az, hogy per pillanat nincs most kisbabám, amely forrás által egész más állapotban leledzik egy-egy anya, ez evidens...
      Én is tele tudnám görcsök nélkül napi szinten írni a blogom ( ha lenne rá időm ) azzal hogy milyen nagyszerűek a gyerkőceim és a Férjem ... Nekem ez sok , hisz azt gondolom , épp elég bizonyíték arra a 19 év együttlétem a Férjemmel és a 17 és 12 éves lányom kora, hogy egész jól működik a kis mikrokozmoszom, nem is akarok erről annyit áradozni....
      Te még sok mindenben előttem vagy és sok minden dolog fog Veled is történni, ezért kérlek hidd el, hogy , ha Rád szólnak az építős szándékú, nem hátráltatós és Érted történik mindez...

      Sokkal őszintébb hozzád érés ez, mintha , beállnék a negédes rajongók soraiba, akikről azt gondolod, hogy szeretnek is annyira ......... Ezt honnan gondolod ?
      Szerintem a fizikai világban jobban ott vannak azok a szeretetenergiáid, akiknél egyből lejön az , amire vágysz....

      És nagyon jól tudod, hogy volt közöttünk normális, mázok nélküli kapcsolat, melyet tényleg kedveltem , de más lettél Évi és lehet én is más lettem annyiban, hogy a világom történései olyan módon hatnak rám ahogy és nyílván ez kevésbé tetszetősebb a felületes szemlélőknek....
      De nem akarok megfelelni túl sok mindenkinek ezt mindig is bevállaltam .....
      Viszont nem törlök ki azért ismerősöket, mert más nézeteket vallanak , ezt furcsállottam ....engem nem idegesítettél , sőt elég sokszor like-tam a kislányod , a családi és kézműves termékeid is..., amit Te meg nem nagyon tettél meg visszafelé.....
      De ez nekem nem probléma, hisz őszintén és első hangulatból nyílvánítok ki pozitívan vagy akár negatívan is......
      Egy érett személyiségnek el kell bírnia azt is, ha másképp szólnak hozzá ...... és ha mély érzésű akkor tudja, hogy segítőszándékkal küldi a sors ezeket az üzeneteket különböző személyeken át .......
      Remélem, hogy megnyugodtál és sokat tanultál ebből az egészből, kívánom és akarom Neked is a JÓT .....
      Szia, szép napot !!!
      Erika

      Törlés
    3. Drága Erikám!
      Én nem bánom azt, hogy Te ilyen vagy, én becsüllek érte és bennem sincsen semmiféle harag.
      A virtuális világot egyáltalán nem veszem komolyan, ahogy le is írtam legutóbb, nekem aki számít az a család és a több évtizedre visszatekintő barátaim véleménye.

      Az, hogy Neked sok, amit én csinálok, azzal nem tudok mit kezdeni, mert sokan vannak, akik meg szeretik olvasni, és nekem is öröm megírni, így hát valószínűleg amíg úgy érzem, tudok miről írni, addig fogok is. Ha tíz bolgba, akkor tíz bolgba, mert ennél még sokkal több dolog van, ami érdekel.

      Sok olyat írtál nekem a versennyel kapcsolatban, ami nem volt jogos, és a hangnem is kérdéses, bár valóban őszinte lehetett, nem feltétlen igaz. Ezek nagyon rosszul estek, és valóban, önvédelemből is, megfosztottam magam a társaságodtól. Ha egy ideje CSAK a rosszat kapom valakitől, és a kifejezett rossz szándékot érzem, és tudom, hogy meg sem fordul az illető fejében az, hogy megpróbáljon megérteni, akkor nyilván nem erőltetem a továbbiakban.

      Borzasztóan máshogy gondolkodunk dolgokról, és én nem akarlak meggyőzni arról, hogy félreismertél. Senkit soha nem akartam meggyőzni erről. Ha valaki nem szeret, hát szíve joga. Ha nem ért velem egyet, az ugyanúgy. A kettő nem zárja ki egymást, én is kedvellek a magam módján, csak épp vitákba nem akarok bonyolódni Veled, mert meddő vita lenne.

      Kívánom, hogy maradj ilyen, Te is őszinte vagy, én is az vagyok, csak épp máshogy.
      Szép napokat Neked, én is csak JÓT kívánok Neked, de nem szeretnék a jövőben erre több szót fecsérelni, már így is túlbeszéltük szerintem.

      Törlés