2012. február 28., kedd

135.fejezet - Fogas kérdés

Hát gyerekek, benne vagyunk a sűrűjében. Panka most hét és fél hónapos, és már az ötödik foga jön...

Amikor kijött a kettő alul, a kettő felül, mondtam neki, hogy kicsit szabad ám pihenni, anya is szívesen aludna éjjel, mert az nem rossz dolog. Dehát egyik fülén be, a másikon ki.

Az én első fogam 11 hónapos koromban jött ki...

Javaslatok a probléma orvosolására:
Kaptunk egy úgynevezett Teething Bling nevű holmit, ami komolyan mondom, nagyon bevált. Ha szkeptikusok kedvéért, megmondom őszintén, az elején nem nagyon tudtam, mennyiben lehet ez jobb bármilyen másik rágókánál. Aztán figyeltem Pankát és rájöttem. A dolog lényege az, hogy ez a "nyaklánc" anyáé, ami pedig anyáé, az neki is kell. Ha eddig nyaklánc volt rajtam, és nem engedtem, hogy megegye, meg volt őrülve. Most megeheti, hiszen azért van és valószínűleg ez a rejtély kulcsa. Valami, ami amúgy anya nyakában van és amit akármikor rághatok...
Anyuval elég messze élünk egymástól és sokat beszélgetünk szkájpon. Vagyis sokat beszélgetnénk, ha nem akarná folyton megenni a lányom a mikrofont. Hát most ül az ölemben, kérem szépen és rácsálja a nyakláncom, amiről azt hiszi, hogy tilos. ÉS élvezi...

A múltkor azon kaptam, hogy négykézláb áll a babatornáztató szőnyegen, aminek a legmagasabb pontjáról lógatom most a blinget és a szájával próbálja elkapni. Nagyon röhögtünk apával, mondanom sem kell...
Szóval, kedves Anikó, nagyon köszönjük! Sok vicces pillanatot szerzett már nekünk a karika!:)

Dentinox gél, mini tubus, vény nélkül kapható, 1800 Ft, de ez csak rövid távon megoldás, pár percig hat, pl evés előtt jó, hogy ha a kiskanállal hozzáérek az ínyéhez, el bírja viselni. Elvilg az orvos felír töredék áron valami hasonlót,de ahhoz kell orvos, akihez ezért el kell menni...

És legvégül a GemicidC fájdalom és lázcsillapító kúp, amivel a tapasztalataim tök vegyesek. Az első alkalommal, amikor megkapta, annyira kiütötte, hogy átaludta az éjszakát, amit korábban 5-6 felsírással abszolváltunk mostanában. De a második éjszakától kezdve szinte nem éreztem a hatását. Talán annyiban, hogy elég volt 3-4 alkalommal felkelni, mondjuk az is valami.

Egyéb minden, amit rágni lehet (pukkanós fólia, műanyag flakon, és egyéb műanyagok, amiktől kiver a víz, takarók, néhány kiváltságos plüss orra/füle/farka/szeme(!!!), ami elég vékony, és a HÍMZŐKERETEM!!!) Jó,mi?

Ezt még nézni is rossz, azóta ez is a tiltott dolgok listájára került...

8 megjegyzés:

  1. Tündéri ez a kismanó! :)

    Nálunk mindhárom gyerkőcnél nagyon bevált a homeopátiás Viburcol kúp. Bármikor lehet neki adni, amikor nyűgösebb a kisbaba, pl. beteg, oltás után, front miatt, fogzás során, stb.

    VálaszTörlés
  2. Ódejó és az vény nélküli gondolom...ugye?

    VálaszTörlés
  3. Igen, vény nélkül kapható. :)

    VálaszTörlés
  4. Évi, sok boldog percet kívánok Nektek a Blinggel! Meglátod, milyen jó lesz majd a kistesónál is! :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Évi!
    Az én lányom is mindent megevett, aztán amikor a hifi cuccok zsinórjait kezdte rágcsálni komoly védekezőmódszereket kellett bevezetni. Azt viszont még így sem úsztuk meg, hogy a férjem dobálós fémgolyói közül egyet le ne nyeljen. (kb. 1 cm átmérő) Mondjuk jól jártunk, mert azt hittük a távkapcsolóból kiesett óriási lapos elemet nyelte be. Van róla egész alakos röntgenünk emlékbe. Kifejezetten ráutaló magatartást tanúsított, mielőtt gyanakodni kezdtünk, a hímzőráma azért nem félelmetes, mert nem tudja az egészet betömni :) :)
    Egyébként a DM-ben lehet kapni csecsemőknek való fogkefét. 3 db van a csomagban az elsőként használatos feje egy dudorokkal ellátott gumi, amivel úgy kell csinálni napjában legalább háromszor, mintha fogat mosnál neki,dörzsikézni a kis ínyét, a kezébe adni nem merném, mert mégiscsak egy rúd. A második gumifej az talán már sörtés, de az is olyan jó kis dörzsölős gumi, és talán a harmadik fej ami már inkább fogkefének néz ki.
    Kitartás, egy idő után majd rászokik a hüvelykujjára, és el sem lehet tőle venni, csak akkor ha az első, vagy második tejfoga ki nem hullott. Nálunk legalábbis így volt, még a múlt században... valamikor.... nem is emlékszem....
    Puszi!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon ééédes :))
    Dórinak 16 hónapos korára 16 foga bújt ki. 5 hónapos korától 14 hónapos koráig egyetlen egy éjjelt sem aludtunk át, 6-7x keltünk.... már tiszta zombi voltam, de azóta alszunk :)))) most, 19 hónaposan, már nagyon várjuk a maradék 4 fogacskát, ő is rág, töm mindent a szájába, no és ebben a korban már a rosszaság faktor is igencsak működik....
    Kitartás Nektek ehhez a gyönyörűséghez! :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Évi!

    A Dologél-ről hallottál már? Anno nekünk nagyon bevált. Az utolsó fogacskáknál a fiam már magától hozta esténként, és elalvás előtt jóízűen cuppogta le az ujjamról a zsibbasztó hatású gélt.
    Én is kipróbáltam, mert akkoriban fájt az egyik fogam. Kellemesen elzsibbasztott - éreztem, hogy "van fogam", de nem fájt.

    Ráadásul, míg a Dentinox-ot naponta azt hiszem csak 3-4x? lehet használni a lidokain tartalma miatt, addig a Dologélt akárhányszor.

    Minél könnyebb további fogzást kívánok a pici lánynak!

    VálaszTörlés