2011. március 28., hétfő

73.fejezet - Érzések

Nem voltak hangulatingadozásaim,igazán nem mondhatja senki,hogy elviselhetetlen lettem volna, de vannak olyan helyzetek, amikor már én sem bírom.Ilyen volt ez a mai nap is.

Reggel 8-kor elindultam Szentendréről, a TB-nél kezdtem, új kártyára volt szükségem, egy óra alatt el is készültem vele.Bár új kártyát egyelőre nem kaptam,mert 3 hét múlva úgyis új kéne a megváltozott nevem miatt, csak egy hatósági igazolást, de legalább megvoltam. Utána elmentem a Borókába és a Magyar Kézművesek Boltjába is, amik nincsenek épp közel. És 14:30-ra a XVI. kerületi rendelőbe, ahová a doktornőm költözött a SOTE 2-ről időközben. Aki nem tudja hol van ez, annak legyen annyi elég, hogy az Örs vezértől még 20 perc expressz busszal.

Ott,amikor már ott voltam, semmi baj nem volt tulajdonképpen.
A doktornő megnézte AnnaLillát UH-on, valóban kislány,ezermillió százalék,mert popsival előre láttuk,törökülésben,totálban a kis punist:) Egyértelműen kivehető volt minden apró részlet. Megmérte a doktornéni, minden mérete tök jó, a pocakja tele volt magzatvízzel és éppen folyamatosan nyelte a vizsgálat alatt is, a két kis keze ökölben, összekulcsolva a melle előtt. A hossza 19,5 cm a fenekétől a feje tetejéig, úgyhogy már igazán szép nagylány.

A "rendes" vizsgálatnak is itt volt már az ideje, a doktornéni megnézte a méhszájat,teljesen csukva van, és jól tart,ami nem tudom pontosan mit jelent:)

Bár időpontra mentem,40 percet kellett várnom ott is, így 15:45-kor jöttem ki onnan, és szinte lehetetlennek tűnt,hogy elérjem a déliből induló 16:15-ös vonatot.
Aztán egyre reálisabbnak tűnt,ahogy közeledtem, és végül csak mintegy 2 perc híján késtem le,még láttam kigurulni.
Két órát kellett volna várnom a következőre, amiről nem kell átszállni és viszonylag gyorsan ott van,de én ezt nem akartam kivárni,16:45-kor Fehérvárra induló vonatra szálltam fel, ami 18:00-ra ért oda, 18:18-kor indult a csatlakozás papíron,gyakorlatilag negyed óra késéssel és 19:00 lett, mire leértem Pétre.
Ha várok két órát a Déliben, akkor 19:45-re értem volna le.Fél órát nyertem a másfél többletből végül.

Annyit ültem,de annyit...és alapvetően ez tök jó,mert elvileg pihenhetnék,de a keresztcsontom annyira fájt, hogy azt hittem,bexarok.
Szóval 11 órán keresztül közlekedtem, intézkedtem és teljesen elhagyott minden erőm estére. A vonaton már sírógörcsöm volt, és csak mostanában tértem magamhoz egy kicsit.

Nem tudtam uralkodni magamon, és kipanaszkodtam magam Istvánnak a telóban,aki baromira felidegesítette magát azon,hogy nem érzem jól magam,szegénykém. Nem volt egy könnyű nap,de végre vége.
A lényeg,hogy a kicsi jól van és velem is minden rendben.

Csütörtökön megint fel kell mennem ruhapróbára, délre, és pénteken terheléses vércukor.
Azt sikerült úgy megoldani, hogy ne kelljen meginni a cukorszirupot, hanem 6:30-kor meg kell ennem két vizes zsömlét és meg kell innom hozzá 3 dl tejet, aztán két órán belül le kell venniük a vért.
Ennek csak annyi az akadálya,hogy fizikailag képtelen vagyok tömegközlekedéssel bejutni Szentendréről két óra alatt a rendelőbe, Pétről még annyira sem.
Anyu annyiban tud segíteni,ami nagy segítség, hogy reggel hétre elvisz az Örsre,de neki meg ki kell érnie Szentendrére dolgozni nyolcra,úgyhogy már előre erősítem magam lélekben, hogy az sem lesz egy könnyű nap.

Apuci halálra idegeli magát ezeken a dolgokon,hogy én egyedül mászkálok naphosszat a kislánnyal a pocakomban és a tömegközlekedési eszközökön,hiába van orbitális tömeg,SENKI nem engedi át a helyét a pocakomnak. Ez egy kicsit szomorú tapasztalat, de ez van,elvárni nem lehet, csak jól esne, ha mondjuk nem kéne végigállnom az Örs-Déli útvonalat.

Három hét múlva férjhez megyek...

8 megjegyzés:

  1. én megértem, hogy milyen nehéz ez most, de az utolsó mondat a legfontosabb!!! :)

    Én 18 hetes pocakos voltam amikor volt az esküvőnk, és nekem folyamatos fejgörcsöm volt, valamint állandóan be volt dugulva az orrom :) így a kis esküvői táskácskámban, személyi iratok, és orrspray-volt :)

    ez lebegjen a szemed előtt:

    Három hét múlva férjhez megyek... !!! :)

    kitartás! :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper hogy jól van a kiscsaj!!!:D

    Úgy látszik nem csak nekem volt ez a nap ramaty és csalódásokkal teli!

    (Sosem hiszek benne, de reggel hallottam a horoszkópot és azt mondta nem jön össze semmi, nem úgy történik ahogy az ikrek akarja...hát úgy látszik, ez bevált ma...)

    Pihenj le!!! Jó éjt!

    VálaszTörlés
  3. Lányok:)
    Már jól vagyunk,csak kicsit ki kellett panaszkodnom magam,és máris megkönnyebbültem:)

    Ez egy ilyen nap volt,igazság szerint annyira jól ment minden mostanában,hogy már vártam,mikor jön valami klassz kis szívás:)

    VálaszTörlés
  4. Ez a senki nem adja át a helyet dolog engem akkor akasztott ki, amikor 20 hetes terhesen Barcelonában mindenki átsegített, felsegített, átadta a helyét.....stb. Még alig látszott, de ők észrevették. Itthon 8 hónaposan, amikor már bálna méretű voltam, SENKI semmit!!! (Per pillanata talán vígasz lehet, hogy amikor babakocsival közlekedik az sokkal rosszabb.)Hát ez van.
    Miért nem itt csinálják a terhelést? Ahhoz végülis nem kell a saját doki- én úgy emlékszem.... :/
    Kitartás! Drukkolok.

    VálaszTörlés
  5. Szia Evi! A legfontosabb, hogy mindketten jol vagytok es nem sokara eskuvo!!! :) Szornyu, hogy nem vesznek eszre a tomegen pocakkal... :( Oromteli keszulodest!

    VálaszTörlés
  6. Szia! Örülök, hogy jól vagytok! És igaz, senki sem adja át a helyet, senki nem enged előre a sorban, senki és semmi. Egyszer előre engedtek a sorban, április 17.-re voltam kiírva Laluval, április 22.-én bújt elő a kistündérem, és kb ápr. 15.-én voltam anyuval az obiban vásárolni, na ott két ember előre engedett, de ott sem mindenki ám. Úgy voltak vele, hogy maradtam volna inkább otthon... Sajnos ilyen világban élünk, mint ahogyan a járdáról nekem kell leugranom, ha a kisebbség jön szembe, mert inkább átgázol rajtam, mintsem félreálljon ő is...
    Gondolom már nagyon izgatott vagy, hogy csak három hét van az esküvődig! Gyönyörű napsütéses időt kívánok Nektek a jeles napra! Minden szépet és jót! :)

    VálaszTörlés
  7. Már csak három hét???

    Így röpül az Idő? :) JEsszus :)

    DE JÓÓÓ :)


    v.

    VálaszTörlés
  8. Az,hogy a méhszáj teljesen csukva van és jól tart,az azt jelenti,hogy az izmaid tökéletesen ellátják a dolgukat és megtartják a kisasszony súlyát.
    Egyébként ezeket az izmokat lehet edzeni fogantatás előtt és szülés után,hogy szép rugalmas maradjon a hüvely és a gátizomzat ,ugye nem kell részleteznem,hogy mire is jó még,ha edzett vagy odalenn.Terhesség alatt -ha eddig nem tornáztattad eddig nem szabad elkezdeni,de szülés után,a varratszedést-már ha lesz ilyened,nem mindenkinek kell-követően célszerű elkezdeni.
    A házaséletetek hamarabb helyre áll.
    Remélem nem hoztalak ezzel zavarba....

    Az hogy pocakkal nem adják át a helyet elég szégyen! Biztos nehezebben mozogsz már,nem lehet kellemes....vigyázz magatokra.

    VálaszTörlés