2011. március 11., péntek

65.fejezet - Haladunk!


Így "festünk" az első réteg után.Ma megy rá a második, van klassz teleszkópos teddy-m,azzal nem megerőltető és kismamatornának is megfelelő.Legalább erősödik a karom,ami nem jön majd rosszul babacipeléskor.


Tegnap jött az isteni szikra, hogy hogyan tudjuk eltüntetni az ocsmány,toldozott-foldozott falat, azt, amelyiken begipszeltek a fiúk egy ajtónyílást, és nem tudták szépen kigettelni, fogtuk magunkat és vettünk rá fehér,struktúrált (ez fontos a jó álcához) papírtapétát.
Életünkben nem tapétáztunk,de Isti kitalálta, hogy asztal híján a leszedett ajtólapon klasszul be lehet kenni, és tényleg.Aztán egy "ingával"-ami egy zsinórra kötött citromprés volt,kimértük a sarokhoz képet a függőlegest és nem is kellett csalódnunk,mert azt tapasztaltuk, hogy a fal az alsó sarokhoz képest fenn kb 2 centit tér ki.

Ott nagyjából végigjelöltük a függőlegest és úgy tettük fel az első csíkot, a mi függőlegesünkhöz képest, mert ha csak a falhoz alkalmazkodunk, a végére úgy "elcsálul" az egész, hogy na.Ez a kis kitérés látszik a harmadik kép alján is,de a száradás után levágtuk ezt a kis áthajtást és semmi nyoma nem maradt.


Tegnap végigraktuk tehát a tapétát, állati jól néz ki, mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, és lefestettük az első réteggel a másik három falat, hogy a tapéta meghúzhasson. Ablak végig csukva, mert a tapétát nem szabad huzatban ragasztani, meg a festéknek sem túl jó.Estére folyt az ablakokon a víz belülről,olyan párát csinált, de ma reggelre kifogástalanul nézett ki.No buborék,no felhajlás, semmi.

Fél nyolckor lefestettem a tapétás falat az első réteggel és egy másikat a másodikkal, aztán leültem ide megírni ezt a posztot.

Hátra van még a másik két fal a második réteggel és a tapéta, de azt hagyom utoljára, és közben valószínűleg elsétálok a gazdaboltba is egy pici teddyért a fűtőtest környékére.

Apa négy körül ér haza, addigra megcsinálom az egész festést szerintem,mert olyan jól halad ezzel a hengerrel és elrontani sem lehet,olyan könnyű, letakarítom az ajtó és ablakfélfákat.
Aztán majd együtt felragasztjuk a mennyezeti lapokat és a szegélyt,szép tiszta kézzel,mert azt nem akarom lefesteni..:D

4 megjegyzés:

  1. ÁÁ nagyon ügyes vagy!
    Jó munkát!

    Izgatottan várom a végeredményt:D

    VálaszTörlés
  2. Jaaaj,olyan jó érzés,már látom magam előtt,mennyire jól fognak kinézni a fal előtt a fehér bútorok és a függöny az ablak előtt...♥

    VálaszTörlés
  3. Jó nézni, hogy ilyen hatékonyan és sikeresen haladnak a munkálatok nálatok, remélem a lendületet hamarosan én is elkapom. Ügyes vagy! További jó munkát!

    VálaszTörlés
  4. Biztosan..:)Istinek nem volt önbizalma nálunk, és azt mondta,utál festeni,aztán rájött,hogy ez tök jó muri,és pillanatok alatt elkészültünk tegnap.Én most reggel befejeztem,és csak takarítanom kell délutánig,mire megjön,az meg nyitott ablak mellett most a legjobb testmozgás.)

    Érdemes nekifogni,olyan mennyei utána!:)

    VálaszTörlés