2011. március 8., kedd

61.fejezet - Célegyenesben

Ma a beszerzések napja volt a Hosszú-családban, elmentünk az Obiba festékért, tapétáért,tapétaragasztóért,és jelentem,mostmár minden megvan.Kivéve a mennyezeti szegélylécet, ami valami brutál drága, és az a következő körre maradt...
A festék a 12 nm-es szobába 10.000 Ft volt, a mennyezetre 1500 Ft a fehér, az egyik falra, ami nagyjából 12 nm, 3 tekercs tapéta kellet, 1900 Ft/tekercs, vagyis 6000 Ft és a ragasztó újabb 1500 Ft.
Eddig nem számoltuk a glettanyag és a mélyalapozó árát,ami nagyjából olyan 2500 Ft volt.

Ez azt jelenti,hogy egy olyan négyszög alaprajzú,fakszni-mentes szoba felújítása alaphangon 21500 Ft+32000 a laminált padló, ez alatt nem nagyon lehet mit kezdeni..:(

Durva,pedig én azt hittem,ez "filléres" lesz..

És ugye ehhez jön a szegélyléc,ami az én hülyeségem és "luxusom", mert van szegélyléc 390 Ft-ért is, de az olyan nyomi,h nagyon nem tetszik...ami tetszik,mert kellően széles, kellően puritán és masszív, annak szálja 2000 Ft, és ide 14 méter kell,ami 7 szál...könnyen ki lehet számolni,csak ez a styropor (vagy nemtom miből van) szegély lenne 14000 Ft...

Ez a jövő zenéje...sajnos a paneleknek az a nagy átka, hogy muszáj szegélyezni,ahol csak tudunk, mert írtó rondák az illesztések és a festés megreped egy-két hónap múlva a sarkokban mindenképp, ezért jobb elfedni.

Szóval elmentünk és találomra kikevertettünk supralux festéket, nagyjából rémlett,milyen lesz a padló. Mintát nem vittünk,mert úgy voltam vele,ezer szín van benne,valamelyikkel csak stimmelni fog...:)
És így is lett,íme a mi "Nesquick kakaó" színű festékünk, és a padlólap:























Az egyik falon volt egy fölösleges ajtó,amit kivettünk és bekartonoztuk a helyét, ezzel is nyerve egy csomó falfelületet, és abban reménykedtünk, hogy nem lehet majd látni, de ez hiú ábránd volt:)


























Az ajtó helye mellett balra a sötét folt már az új festék árnyalata...
A glett meghúzott, a gipszkarton középen nincsen különösebben merevítve, kicsit elhajlott és máris lett 1-2 mm eltérés a síkok között, ami nem repedt el, de nagyon látszik, ha csak festünk. Úgyhogy Apa eleinte tiltakozott ellene, most mégis a tapéta mellett döntöttünk.Vettünk ilyen hevederszövésre emlékeztető jó kis struktúrált papírtapétát és azt fogjuk feltenni erre az ominózus falra. Ez garantáltan elfed minden hibát...és aztán majd ugyanarra a színre festjük,mint a másik három falat.




















Mivel már úgyis Veszprémbe kellett menni az anyagért, elmentünk a turiba. Háda Kft-s, nagy kedvenc, és a másik jó benne, hogy kilós.:)Nagy álmom volt egy súlyos, bélelt sötétítő,de szerintem az életben nem lett volna meg a keretünk pont arra (olyan 18-20e körül láttam újonnan), ezért arról álmodoztam,hogy a turkálóból meglesz úgyis...és meglett,és a kedvenc Tiffany-kék (vagy zöld) színemben, ami eszméletlen jól megy a kakaós-bézses világhoz fehér bútorokkal...
Ráadásul hibátlan és kettő is volt belőle, 2 db 180x230-as darab, PRIMARK márka, nagyon jó minőség.
Teljesen selyemnek, pontosabban shantungnak néz ki, de műszál, és jobb is így,mert 30 fokon gond nélkül lesz mosható.
Már csak egy jó erős karnis kell hozzá...:)

Valami 4000 Ft volt a kettő, és éppen jók,mert azt szokták mondani a szakértők,kétszer olyan széles függöny kell, mint amekkora a nyílás, és ez az ablak kereken 180 cm széles.



















Ezek a szoba-hírek,kérem...most nagyon elégedett vagyok!:)

1 megjegyzés:

  1. Ugye lesz majd kész lakásbemutató hogy mi hogy néz ki??
    mert írtó kíváncsi vagyok:D

    VálaszTörlés