2011. március 4., péntek

60.fejezet - Bontási terület

Sosem voltam túl rendszerető, mindig rumlis csaj voltam, ezt mindenki tanusíthatja, aki egy ideje már ismer és mondjuk látta, milyen tud lenni a szobám.:)

De ez a mostani átalakítás egészen megnevelt.
Három hete lakunk kupiban nagyjából, ezalatt egyszerűen megundorodtam a rendetlenségtől és hivatalosan is fogadalmat teszek, hogy ha egyszer majd ez a hálószoba-menedék-bababirodalom elkészül, én soha többet nem hagyok rumlit sehol.

Nem tudom,miért, de a szobában elkezdett hullani a (panel) mennyezetről a vakolat, amit 8 éve csinált meg a festő-állítólag. És akkor még nem említettem a beázásokat az ablak mellett, ahol minden festék leesett...
Úgyhogy Apácskáék nekiálltak lekaparni kézzel, amit lehetett, és úgy néz ki, ennek a végtelen munkának is a végére lehet érni előbb-utóbb.
Tegnap kiglettelték és megszáradt mára.

Ugyan még mindig nem sikerült felfognom a panel lakásoknak azt a fajta érdekes beosztását, hogy egy 12 nm-es szobára miért kell két ajtó, mi megszüntetjük az egyiket, azt be kell gipszkartonozni, az lesz a mai program.

Aztán a glettelést, amikor teljesen megszáradt, és a négy falat végig kell csiszolni, és lekenni mélyalapozóval, csak hogy egyszerűbb legyen és majd egyszer utána fel lehet tenni a díszszegélyt a mennyezet élére.
És majd mindezek után lehet festeni, visszatenni a padlószőnyeget és rá a parkettát.

Én meg azt hittem, hogy ezt egy hét megcsinálni.
Én naiv:))
De kitartunk!Mert milyen gyönyörű lesz,ha elkészül:)

9 megjegyzés:

  1. Kitartás! Én is az idén költözök, várjuk a tavaszt, hogy nekikezdhessünk a hasonszőrű munkálatoknak, hogy az egyszemélyre berendezett legénylakásból(ami ház) páros kuckó legyen, mire összeházasodunk... Én sem vagyok rendmániás, de a folyamatos kupit nehezen tűröm.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, minél kisebb egy helyiség annál jobban kell figyelni a rendre. Én egyrészt dobozolós vagyok, másrészt az az elvem, hogy ha már lerakom akkor egyből a helyére, hogy ne kelljen mégegyszer megfogni és elrakni.
    Igazad van csak a végeredményre gondolj.
    Én irigyellek nagyon, tök jó dolog valami újat létrehozni, berendezni.

    VálaszTörlés
  3. Évike! Olyan szép lesz minden, majd meglátod ! :)

    Mire megérkezik a Bababuci, addig már makulátlanpatyolat lesz minden :)

    Aporpó, már megint egyszerre csinálunk megint mindent.. költözés.. és berendezkedés... épp ma fejezték be valamennyire lenn a dolgozóm.. pár napja elmentek a villanyszerelők, utánuk kitakarítottam.. erre tegnap meg azelőtt akéményesek olyan falvéséseket csaptak, mintha robbantottak volna.. több méteres szakaszokon... Ma takarítok... Úgyhogy olyan eszméletlenül át tudom érezni a helyzeted..

    és azt is tudom, ez mennyire hátráltat a munkában!

    Nemsokára esküszöl! DE JÓÓÓ ! :)

    puszi: vanessza.

    VálaszTörlés
  4. fxtina:hát igen,lehet nekünk is meg kellett volna várni a tavaszt, de én türelmetlen fajta vagyok és Apácska is az.:)Viszont a legénylakás-tematikát abszolut értem és érzem,itt is ez volt,de ez csak lakás:))
    Kriszti:D Én is dobozolós vagyok és elpakolós,mostmár..:D LÉtrehozni nagyon jó,de most az a kihívás,hogy kis pénzből kell létrehozni az én hatalmas álmaimat és meglátjuk,hogy sikerül...bár valószínűleg úgyis az lesz,hogy apróbb lépésekkel szépen lassan alakul majd ki.:)Mint általában...csak ugye türelem kéne...

    Drága Nessza:) Hát kérlek..a két szín,amit utálok, az a vörös/piros és a narancs/sárga,ebben a lakásban minden ilyen színű.Nem akarok mindent azonnal felforgatni szegény István körül, de szép lassan megpróbálom birtokba venni a területet:)Négyzetméterről négyzetméterre,ha ezen múlik,mert ő sajnos (szerencsére) nem az a fajta,aki hagyja, hogy mindent én intézzek, mert komolyan beleszól,és ha nem tetszik neki valami,nem hagyja rám.:)

    Valami nyugis,homokszínre vágyom,és észérvekkel bombázom őkelmét,hogy hátha megérti, majd ha egy pár év múlva el akarnánk adni a lakást, sokkal kelendőbb lenne világos színekkel és neutrális hangulattal, mint így.:)Erre elég jól hajlik,ahogy láttam:)

    VálaszTörlés
  5. Egyszer elkezdtünk egy őszi felújítást október 23-án, január 17. lett mire elkészült.... Igaz parkettafelszedés is volt de a legeslegrosszabb a textiltapéta felkenése, száradása, felpúpodása, lekaparása, majd újrakenése volt. A mesterekről már nem is beszélnék, mint a Jamie és a Csodakutyában a fordított macska, pontosan úgy értették meg amit kértünk tőlük. Teraszra fagyálló beton és fúga volt véve (flexibilis?). Én mondtam a férjemnek, hogy címkézzük fel nagy piros címkével, ezt csak a teraszon használhatják. Minek, értenek hozzá.... Aztán az lett, hogy a beltérit felhasználták és kész volt a terasz mire észrevettük. A konyhába meg volt 8 db, azaz nyolc darab díszkockacsempe, négyféle mintával, elmondtam,hogy kettőt, kettőt átlósan, de különbözőt. Hát estétől reggelig két egyformát egymás mellé sikerált feltapasztani, még szerencse, hogy lassan szárad, és csak a felét készítette el, ki tudta kaparni, és kicserélni. A bagós festőről meg nem is beszélek.
    Kérlek szépen kedves Éva az állapotodra tekintettel ígérd meg nekem, hogy nem mosol fel éjjel utánuk, és nem pucolsz ablakot! De komolyan! Szurkol neked, de nagyon Mariann!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm,Mariann,ehhez képest most nagyon örülök neki,hogy ezt másfél hónap alatt sikerül abszolválni:)Mindig kapok valami jelet arra vonatkozóan, hogy ami nekem nagy bajom,az másnak még sokkal rosszabbul is mehet, ezért örüljek csak szépen annak,ami van.Itt csak annyi történt,hogy apácska rosszul mért és kisebb lapot hozott, mint kellett volna,de ez legyen a legnagyobb baj végül:)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Évi!
    Blogot nyitottam és máris díjazhatok, mert engem is rögtön díjjal láttak el az első nap után, rád is gondoltam, mert szeretem az írásaidat és nagyon szép kézimunkákat gyártasz a másik bloggodon. Tudom, hogy ez amolyan piramisrendszerre épülő dolog, csak hogy minél többen megismerjenek, mégis nagyon meglepett, hogy az első napomon kapok egy ilyet.

    Ezen a linken van a díj:

    ingyom-bingyom-taliber.blogspot.com/2011/03/dijak.html

    Sajnos nem tudok ide hivatkozást menteni rendesen.

    További jó pihenést nektek!

    Üdv Mariann!

    VálaszTörlés
  8. hajrá Évi! :))

    tudod.. az oroszlánok imádják a pirosat.. meg az aranyat....

    lesz munka, mire ebben összecsiszolódtok! :) De megéri! :))

    VálaszTörlés