2010. december 18., szombat

24.fejezet

Kezdek kimerülni,talán ez az egyetlen hely,ahol le merem írni,hogy bőven,legalább 300%-kal túlvállaltam magam.Teher alatt nő a pálma,de pont abban az időszakban,amikor nagyon jó lett volna odafigyelni erre,nem sikerült.Nem nagyon volt nyugodt napom,sokszor gondoltam arra,hogy ha meg is haragszik rám mindenki,kijelentem,hogy többet nem varrok idén karácsonyra.Nyilván nem tehetem ezt meg,nem is tettem,akivel tudtam,megalkudtam,de volt,aki nem értette meg a gondom és mindenhez ragaszkodott.Megmondom őszintén,ez egy kicsit rosszul esett,dehát nem baj,jobban tudom már,ki hogyan áll hozzám:)

Amikor ezeket a megrendeléseket felvettem,nem kalkuláltam bele Babszemet és a megváltozott állapotomat,amivel az is együtt jár,hogy nem tudok úgy haladni,ahogyan szerettem volna, ha a fél napot hányingerrel a kanapén fekve töltöm..
Szóval sok mindenkiről sok mindent kiderítettem a hozzáállása alapján.Megértem,én vállaltam,megígértem,de valamennyi rugalmasság jól esett volna.

Az új év új fontossági sorrendekkel fog beköszönni,nyilván a kisbabánk lesz az első az életemben és a férjem:))A saját otthonunk kialakítása, a babafészek kigondolása és Péter barátomék esküvőjének a dekorálása.
A saját nevem alatt kezdem majd a munkát januárban, és azt hiszem,hogy jelentősen csökkentem majd a megrendelhető dolgok számát.Az ok nagyon egyszerű, képtelen vagyok fejlődni, ha mindig ugyanazokat a dolgokat kéritek tőlem.Persze nagyon hízelgő, hogy ennyire tetszenek az ötleteim, de ha minden jól megy,lesz segítőm,aki ezt a részét át tudja majd venni tőlem és nekem elég lesz az újításokra koncentrálnom. Az utóbbi fél év a nyulak, kötelékek,szív lógók és párnák bűvkörében telt el,néha pihenésképp egy-két ékszerrel. Igazából meguntam kicsit.

Most az első trimeszter vége felé járva azt tapasztalom magamon,hogy a hasam továbbra is fel van puffadva,az emésztésem továbbra is hiperérzékeny, és én is az vagyok. De ezt a stressznek is betudhatom:) Javul már a helyzet,az alvásgondjaim csökkentek, képes vagyok tíz órát is aludni, anélkül,hogy ki kellene mennem éjszaka pisilni...ami csoda,mondjuk reggel meg majd szétrobbanok.
Kezdem megszokni az állapotom,vagy kezdenek múlni a tünetek,ezt nem tudnám egyértelműen megmondani.

Két hete nem láttam Apácskát..
Borzasztó nehéz így egyedül ezzel az egésszel...úgy értem,anyu már megbékélt,velem van,várja a kicsit már,aggódik miattunk,de az közel sem az,amit István tudna most nyújtani nekem..
Szomorú is lehetnék,ha nem ma este jönne el ide,hogy aztán holnap hazamenjen, és én folytathassam a munkát,míg ő megveszi a fát,bevásárol,mert nekem varrnom kell.
Hatalmas hiba volt.
Soha többet.

11 megjegyzés:

  1. Még senki nem mer írni ide.. ÉN ÍROK! :))

    Sajnos az emberek nagy része nem tudja feldolgozni, hogy mi alkotók is csak emberből vagyunk... se nem ipari varrógépek... se nem valamiféle tündérlények.. persze, ördögök sem :)

    De van a munkán túl is életünk... és vannak vágyaink, igényeink más jellegűek is.. még akkor is, ha szeretjük, imádjuk a munkánkat!!

    Évi! Teljesne megértelek! Pihengessetek, épülgessetek! A termékeknek sem tesz jót, ha kényszerből készülnek.. megérezni rajtuk.

    Én is elcsúsztam idén sajnos.. a két fiam tüdőgyulladása miatt... stb.. vannak előre nem látható, egyszerűen bekalkulálhatatlan dolgok.

    És aki ezt nem érti meg.. az nem érdemli, hogy legyen Belőled egy darabkája.. egy nyuszi, egy függő.. vagy egy akármi képében is.......


    BOLDOG KARÁCSONYT: vanessza.


    UI.: akkor nem is jöttél Sopronba sem?

    VálaszTörlés
  2. Fel a fejjel!!!!!
    Igaz én csak a családi ajándékokat készítem, de el vagyok veszve! Átérzem mit érzel....
    Kitartást küldök!
    És azért pihenj(etek)!!!!!!

    Mindjárt vége(azt mondják...):D

    Kellemes ünnepeket!!!
    Szandi

    VálaszTörlés
  3. Tökéletesen egyet értek Vanesszával. És pont az a része, amit írtál: mindig ugyanaz és mindig ugyanúgy tönkre bír tenni. Én nagyon várom, hogy miket ötlesz még ki, mert nagyon jó a stílusod!
    És ha valakinek jó a stílusa, akkor nem biztos, hogy csak nyuszkót, párnát és függőt tud jól csinálni....

    Hú, nagyon sajnálom, hogy nem találkoztok többet. Megértelek, hogy hiányzik!
    :) Kitartást és sok örömteli gondolatot kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Drága Nesszám,tudtam,hogy Rád számíthatok!:)Az a helyzet,hogy most lehet,hogy sokakban csorbult a képem,és még jobban fog,ha azt is leírom,hogy engem ez nem érdekel.
    Az egész nem az ő hibájuk,hanem az enyém,mert nemet mondtam elsőre,de aztán a könyörgésre már igent,holott azt is ugyanúgy kellett volna elutasítani...mindenki azt hiszi,hogy ha "csak" egy kulcstartót kér,akkor az nem nagy ügy...a sok kicsi ellenben sokra megy.

    Napi 16 órákat dolgozom,minden nap,egy hete...lebetegedtem,nem tettem ki itthonról a lábam,cserébe varrtam:)
    Majd mutatok egy statisztikát,miből mennyi készült el november 11 óta,őrületes lesz...kíváncsiságból mindent felírtam,amit elkészítettem.

    Szandi!Köszönöm,hogy írtál,éni s kitartást kívánok Neked.Valóban mindjárt itt a vége,már kezdem látni az alagút végét,ami kicsit megnyugtat.:)

    Detti,hát Neked meg mit magyarázzam,annyira tudod Te is,hogy miről van szó!Veled is sokkal szevíesebben ültem volna forró csoki mellé Grétivel,mint a varrógép mellé...és egyik barátnőm sem imád azért,hogy leszartam őket az utóbbi egy hónapban...
    De talán tanulok ebből a hibából.:)
    Köszönöm,hogy így is,támogattok.

    VálaszTörlés
  5. Drágám! Végre! Végre megértetted a lényeget! Tudom, hogy ez rossz érzés most, de muszáj volt átélned a fejlődésed érdekében. Ezen én is átmentem. Sok barátot elvesztettem. Gyakorlatilag majdnem mindet. De aki velem maradt, azt nagyon megtanultam megbecsülni.
    Jó pihenést kívánok Neked az ünnepek alatt, és jó egészséget mindkettőtöknek :-)

    VálaszTörlés
  6. Drága Évi!
    Először is nagyon sajnálom hogy vannak olyan emberek akik az ilyen áldott állapottal járó rosszulléteket, fáradságokat, kimerültséget és még sorolhatnám miket nem érti meg!!!

    Nekem ha írtad volna csak jövőre jön a kötelék, akkor is ugyan olyan szeretettel vártam volna rá :)

    És ha "szóltál" volna hamarabb, én besegítettem volna neked a legnagyobb örömmel amennyit csak időm engedett volna a két gyerek mellett!!!!!!!!

    Kitartást kívánok Nektek még erre a szűk egy hétre és aztán jöjjön a jól meg érdemelt pihenés, kikapcsolódás, feltöltődés Apácska mellett :))))))))))))

    VálaszTörlés
  7. Megértelek teljesen. Igazad is van. Túl sokat akartunk! S így hogy egy élet növekszik a pocakodban, nem is megy minden úgy, pihenned kell sokat, s kényeztetni magadat, magatokat. Ne stresszelj ezeken a dolgokon.
    Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Nektek.
    Legyen olyan, amilyennek megálmodtad.

    VálaszTörlés
  8. Szia Évi, köszönjük a nyulakat (nem tudod elképzelni, hogy mekkora örömet okoztál...)!
    Amúgy én is csodálkoztam, hogy az első harmadban elvállalsz ennyi munkát, de azt godoltam, hogy a Kisbabádért teszed, mert minden fillérre szükséged van! Magamból indultam ki ( a 8. hónapig dolgoztam).
    Mégegyszer köszi:

    N

    VálaszTörlés
  9. Szia Évi!

    A jövőben szívesen segítenék Neked, szöveghímzésben jó vagyok, és kvázi gyakorlott is. :) Az elég időigényes munka, gondolom valamennyi terhet levenne a válladról, ugyanakkor a huzat, az előrajzolt betű a Tied, így a lényegen nem sokat változtatna, a minőségből nem venne el.

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a kedves szavaitokat!
    Az a helyzet,hogy amikor ezeket a megrendeléseket elvállaltam,még fogalmam sem volt róla,hogy kisbabánk lesz...úgyhogy ha tudtam volna,felét se vállaltam volna el:(
    Mindegy mostmár,sajnos így is lesz olyan,akit cserben kell hagynom,akármennyire is rossz ez most mindkettőnknek.

    Kedves regimodilany,írnál nekem egy mélt a not@bad.hu-ra?:)

    VálaszTörlés