2011. február 28., hétfő

58.fejezet - Pocak

Már megint nagyot nőtt a kislányunk, legalábbis, ha abból indulok ki, mekkora lett a pocak:)
A napokban arra ébredtem, hogy valaki odabent mocorog, de még mindig nem vagyok biztos abban, hogy ez tényleg ő volt.

Azt hiszem, olyan 8-10 kiló körül járok, de valahogy nem érdekel.Ugyanúgy élek, mint a terhességem előtt, ugyanúgy eszem,nem többet, nem mást.Édességet szinte egyáltalán nem.Viszont azt vettem észre, hogy szédületes mód elkezdett raktározni a szervezetem.
Amíg ezelőtt minden nap voltam wc-n vagy többször is, ahhoz képest most 2-3 naponta csak, és nem azért,mert székrekedésem lenne, egyszerűen csak mindent feldolgozok és elraktározok.Remélem azért, hogy sok tejci legyen belőle.

Most, hogy túl vagyunk a nehezén, kis pihenő jön.
Nem lesznek dokik, csak nyugalom.

Nincsenek fájdalmaim, nem vagyok rosszul, csak most kezdett el kirügyezni a képem, mondjuk azt meg már vártam, de ez legyen a legnagyobb bajom.:)

2011. február 27., vasárnap

57.fejezet - "Szürke" hétköznapok

Most, hogy lecsillapodtak az indulatok és elkezdtük a családok szokásos "hétköznapi" életét élni, izgalmas volt, hogyan boldogulunk.
Nagy újdonságot nem mondok el azzal, hogy mi még soha nem voltunk egy-másfél hétnél tovább együtt, és fogalmunk sem lehetett, hogy annak ellenére, amennyire szeretjük egymást, hogyan fog sikerülni az együttélés. Úgy fogant meg a kisbabánk, hogy igazából még nem is tudtuk, mibe vágunk bele.

Mindenki féltett, ezt talán mondanom sem kell, amellett, hogy drukkoltak is, minden alkalommal aggódva kérdezték a telefonban, hogy "Megvagytok?Minden oké?".És én erre mindig mondtam, hogy persze.Semmi gond.

Most, hogy nem kell két naponta valamilyen vizsgálatra menni, kicsit furcsa, hogy nem kell folyton menetre készen állnom, hiszen itthon otthon vagyok. Mostmár egyre jobban. Két hete voltam itt, amikor fel kellett mennem Pestre és úgy alakult, hogy 3 napig ott kellett maradnom, praktikus okokból. Hát nem tudom elmondani, mennyire hiányzott nekem Apácska.

Valahogy azért féltem attól, mi lesz velünk, ha nem lesz rend, ha hatalmas kupleráj lesz a felújítás miatt, de most azon kívül, hogy néha körülnézünk és elszörnyedünk, nem nagyon foglalkozunk vele.
Én főzőcskézek az emberemnek, aki ezt nagyon szereti és igazán élmény, mert mindig olyan lelkesen megdicsér.
Egészen jól berendezkedtem a munkához is, bár ha nekiállok, a kanapét elfoglalom, és ő csak a fotelba tud ülni:)

Minden párnál gond a távirányító felügyelete, valahogy engem egyik tévéműsor sem érdekel annyira, hogy rossz néven vegyem, ha mást akar nézni...komolyan, egészen megszerettem a focit, kosarat, kézit, pókert, amióta itt vagyok:)))

Hamarosan elkészül a hálószoba és jöhet a kényelmesebb rész, amikor már csak" be kell rendezni. És ezzel együtt kezdődhet a kisbaba birodalom kialakítása is, amit meg már nagyon várok!

Tanulság?
Merjetek belevágni, ha azt érzitek, ez az utatok... ha a másik ér annyit, akkor úgyis századrangú kérdés lesz, mit hogyan csinál és megbékéltek a "rossz" szokásaival is, könnyedén.
Hiszen Ő mindennél többet ér. Hogy vannak olyan dolgai, amiket nem bírtok elviselni?Szerintem ilyen nincsen.Van kicsi szánk, megmondjuk, mi zavar. És tudomásul vesszük, hogy nekünk is van sok hibánk, amit meg neki kell elfogadnia.
Ha megvan a szerelem és a tisztelet, akkor nincsen olyan, hogy "Úristen, nem is tudjuk, hogyan fogunk tudni megoldani problémákat, hiszen még sosem próbáltuk!".Csak mert az tökre nem számít, hogy hogyan oldjuk meg, elég, ha tudjuk, meg fogjuk oldani, hiszen ketten együtt mindenre képesek vagyunk.

2011. február 25., péntek

A gyűrűk


Elkészültek a gyűrűink.Nem volt nehéz dolgunk a kiválasztáskor, mert anyu a régi jeggyűrűjét odaadta, hogy váltsuk be az újhoz, azért tette el. Annak a formája nagyon tetszett, de az arany színnel nekem sosem sikerült megbékélnem...
István sem szereti az aranyat. Neki is volt egy régi jeggyűrűje, ami fehérarany, de a fehéraranynak is van egy ilyen érdekes, sárgás árnyalata, ha már megkopott.

Úgyhogy részben anyagi okokból is, az ezüst mellett döntöttünk.

Az öcsém barátja ötvös, őt kértem meg, hogy anyu gyűrűjének a mintájára készítsen nekünk két karika gyűrűt, és el is készült vele két hét alatt.

Ebben a helyzetében mesés, most fel van polírozva, de meg fog karcolódni, viszont bármikor ki lehet később is fényesíteni majd.
És biztosan nem fog besárgulni idővel.:)

Ahogy néztük, a legolcsóbb karikagyűrűk is 30 ezer Ft-nál kezdődnek, darabonként. (Ha aranyból vannak és nincsen bennük semmilyen kő és semmi más.)
Nekünk Zoli 10ezer Ft-ért készítette el a kettőt együtt, a mi méretünkre, a mi kéréseink alapján, nagyon gyorsan.

Úgy voltunk vele, hogy majd, ha lesz nagyobb esküvő, akkor majd veszünk másikat, ami komolyabb. De aztán rájöttünk, hogy nem akarunk másikat. Ezek a darabok pont olyanok, amilyenek mi vagyunk.

2011. február 23., szerda

A prototípus-meghívó:


Belül sima akvarell papírra, kézzel írva, pecsételve, kívül a két réteg papír, kenderzsinórral átkötve, egy kis charm-mal.

A szövege sem átlagos, de azt majd holnap:)

56.fejezet - Kicsi lány

Hosszú Anna Lilla a pocakban.

Dr Lintner Balázs nézte meg, akit amúgy nagyon ajánlok..:)
Minden oké a kicsikével, megnéztük a talpiját, nagy a pocakja, folyton tátogott, mint egy halacska,nyelte a magzatvizet,a doktorbácsi elmagyarázta, hogy a fekete folt a pocakjában a gyomra, és a magzatvíz benne, de ez nagyon jó.:)
És megnézte, hogy a méhlepény a mellső falon van, a kis majom meg az orrát fúrja bele folyton.

Apa most látta őt először. Kérdeztem, de nem tudta elmondani, mit érzett...azt mondta, boldogságot..:)
Nekem a könnyem is kicsordult.

Ez a vágyam is valóra vált.Új álom után kéne nézni lassan, mert fokozatosan mind teljesül, mióta István van nekem.

55.fejezet - NO para!

Ha én most nem én vagyok, ha Tündi nem a szülésznőm, ha a doktornő nem az, aki, akkor most várnom kellett volna két hétig, mire biztosat tudok.
Így tegnap elmentünk erre a genetikai vizsgálatra a SOTE 1-re.

A genetikán működő asszisztens meglehetősen "nemjófej" volt, de az sem érdekelt, mert kvázi soron kívül kerültem be, így is örülhettem, ahhoz képest, mekkora tömeg volt ott.
Aztán egy fél óra után sorra kerültem, felvették az adatokat, és átküldtek UH-ra a szomszéd szobába. Ott is vártunk kicsit, és megnézték a makit, hogy van.

Itt volt egy jó sztorim, a hívószám a rendszerben mindenki személyi számának az utolsó négy számjegye. Amikor odaért mellém egy kismama, aki meglátta, hogy a 2487-as van bent és megnézte, hogy az ő száma valami 4527, elszörnyedt, hogy mennyit kell még várnia..
Végiggondoltam, hogy nagyjából ha 2100 ember van még előtte, mennyi idő lenne,mire sorra kerül..:D
Úgyhogy gyorsan megnyugtattam, hogy ez nem sorrendben van.

Az UH-s doktor egy szó nélkül nézegette Babszemet, láttam a kis gerincét, kezecskéket, orrocskát, mindent, mindene megvolt, mocorgott, próbált magának helyet csinálni,mert már nem nagyon volt neki..Ilyen mutatványokhoz, mint a trambulinozás már réges-rég nincsen elég hely.

Az UH eredménnyel vissza Joó doktorhoz.

Ült felette és azt kérdezte, miért vagyok én ott?
Mondom a rossz AFP miatt.

Tudjátok ,mit mondott? Nem akartam elhinni...
Azt mondta, hogy ezzel a kombinált teszt eredménnyel (alacsony kockázati szint), UH eredménnyel, ami azt mutatta, hogy a méretek stimmelnek nagyjából és durva anatómiai elváltozás nem látható, AKÁR 0 IS LEHETNE AZ AFP!!!

Ezúton üzenem minden kismamának, akinek a vizsgálati eredménye szerint az afp szint alacsony: az enyém 0.4 volt.És SEMMI ROSSZAT nem jelentett. Akárki akármit mond, nem jelent semmit önmagában, ha a kombinált teszt, ami sokkal fajsúlyosabb, jó lett, akkor semmi ok az aggodalomra.
Persze értem én, hogy biztosra kell menni és jobb félni, de ezt senkinek sem kívánom.

Nem akartam hinni a fülemnek...nekem ezért kellett tegnap előtt végig sírni,rettegni,már elképzeltem, hogy veszítem el a kicsikét, már temettem gondolatban.
Ezért kellett volna két hétig ilyen állapotban élni...

Mondtam neki, hogy akkor ne haragudjon, hogy ilyet kérdezek, de mi szükség erre az afp szűrésre egyáltalán? Azt mondta, hogy az alacsony afp semmit nem jelent, azt nézik inkább, hogy nem magas-e.Mert az ugye egy msik betegségcsoportra utalna, amit viszont muszáj alaposan megnézni.

Úgyhogy minden rendben, makk egészséges a kis kukac odabent, anya megnyugodott, apa soha nem is idegeskedett miatta.

Ma megyünk megnézni, fiú-e vagy lány.:)

2011. február 21., hétfő

54.fejezet - Para

Ma reggel 5 órakor keltem,Tündivel bementünk a doktornőhöz a Sote 2-re.Megbeszélésre.

Én tudom,hogy neki az a kötelessége, hogy elmondjon mindenféle eshetőséget és hogy mit tudok tenni a különböző helyzetekben, de én teljesen kikészültem tőle.

Ott kezdtük, hogy ugye szar az AFP-m.0,48 a MoM, az utolsó menstruáció napjától számolva a 17+5.napon, a 12.hetes UH-nál mért adatok szerint és a terhesség becsült kora szerint pedig 16+6. napon.
Eleve később vették le, és még így is kevesebb, mint kéne, hogy legyen.

Mik tehát a következő lépések..
Holnap reggel kilencre megyek genetikai megbeszélésre, ami valamilyen szintű kockázatfelmérés, ha jól vettem ki a szavaiból.Ott elvileg majd megmondják,javasolják-e a magzatvíz-mintavételt vagy sem.

Hozzá tartozik a dologhoz, hogy amikor én teherbe estem, ezt az egyet fogadtam meg, nem fogják megszúrni a hasam.Számomra az egy százalék esély is nagyon magas.

És szerda délután fél háromkor pedig a genetikai UH-ra, aminek már jó ideje itt lenne az ideje, mert elvileg ugye a 18. hétre teszik, én a naptár szerint 19+3 leszek, a 12. hetes UH szerint pedig 18+4.

Korábban a családban semmilyen ilyen jellegű genetikai betegség nem fordult elő, egyik félnél sem, 29 éves vagyok és a tarkóredő is rendben volt.
Tulajdonképpen azt mondhatom, hogy a vérképem is egészen rendben volt, egyedül ez az érték, ami nem jó.

Amikor bent ültem és azt hallgattam, hogy a törvény szerint a 24. hétig van alkalmam eldönteni, hogy kihordom-e a babát vagy befekszem és ellenőrzött körülmények között mesterségesen "elvetélek-e", és elképzeltem ezt az utóbbit, olyan volt, mintha én nem is tudom...mintha valami olyat akarnának elvenni tőlem, ami még nem is lehetett az enyém, bár egész életemben rá vártam. Mintha ezzel elveszíteném az esélyt arra, hogy valaha is boldog legyek. Mintha kitépnék a szívem is, a kincsemmel együtt...

Tündinek köszönhetem, hogy ezeket a dolgokat elintézte nekem ilyen hamar, ha az utcáról jövök be, én, egy akárki, akkor ehhez két hét kellett volna.Két hét gyötrelem, félelem, sőt rettegés.
Így meg holnap után estére már mindent tudni fogok.Ha jó, ha rossz.

Ha az egyetlen módja annak, hogy megnyugodjak a mintavétel, hát tessék... akkor nekem ezzel a félelmemmel le kell számolnom.
És a többivel is...
A vérképemen több olyan érték eltérés is volt, ami a fokozott stressznek tulajdonítható.
Tudtam, csak épp nem gondoltam, hogy ez ilyen formán is megjelenik, mérhető, és figyelmeztető.

Soha többé stressz.
Amíg meg nem szülök.

2011. február 20., vasárnap

És igen! Sikerült!!!


Miénk a Schieszl Fogadó Jégpince-terme,jupiiiii!

Csodálatosan szép nyers tégla,boltozatos pincehelyiség, de nem a föld alatt, nem hideg, száraz és rusztikus. Itt aztán mindegy lesz, kint milyen az idő.

Magával a tulajjal, Schieszl Konráddal tudtunk beszélni, aki elképesztően helyes ember. Van egy gyönyörű családja, és ez a vendéglátózás már időtlen idők óta ennek a sváb családnak az élete. Ezt érezni is rajtuk.
Minden vendéget maga a tulaj fogad, a belépésnél álló kis pult mögött. A vendégeket a bőrgatyába öltözött pincérek szolgálják ki, akik zseniálisan végzik a munkájukat, a stílusuk is kifogástalan, udvarias, mégis nagyon kedves és figyelmes.

Mi maximum 22-en leszünk, azért ezt a termet ajánlotta Konrád, de van egy tetőtéri terem is, ami ennél modernebb, ezt látva azonban akkor se kéne, ha többen lennénk..

Ez a terem egyszerűen pont olyan,amilyennek elképzeltem.

A dekort is megbeszéltük, én viszem, mindent én viszek. Már amikor ott ültünk és tárgyaltunk a család saját készítésű mustját kortyolgatva, akkor is kifigyeltem, mennyire tökéletesen jól lehet majd díszíteni ezeket a vas csillárokat és fali karokat. Tűzveszély nincsen,gyönyörű gyertyák is jöhetnek majd, hiába ebéd lesz.

Megterítik nekünk a termet már péntek este, szombat reggel vagy délelőtt pedig átviszünk és felteszünk mindent.

A menüt, ami nem a megszokott lesz, mert nem szeretem a kommersz dolgokat, egy (egyébként plusz költséget nem jelentő) borkóstolóval kezdjük, Konrád maga mesél majd minden SAJÁT TERMESZTÉSŰ ÉS KÉSZÍTÉSŰ borukról. Leves kimarad, előétellel folytatjuk, ami mangalica zsírban pácolt sonka és egyéb hasonló finomságok, ezeket a bor mellé szántuk.
Utána a főétel, ami vegyes hústál, ropogós kacsa bajor káposztával, 4-5 órán át vajpuhára sütött tarja, és a lányoknak csirkemell, ehhez vegyes köret, tepsis krumpli és a többiek.
Főétel előtt egy igazi snapsz. Talán köszöntőnek, de ezt mi csajok, tekintettel a babákra, kihagyjuk.

És a desszert a torta, amit még nem választottam ki, és amit én magam viszek.

A rusztikus helyiség, a borkóstoló és a kacsa, és a többi finomság...aaaa...tökéletes lesz.

Mindezt a megszokott éttermi árak felééért, ez a menüsor így 4100 Ft/fő+ital, ami nem lesz sok, lévén ebéd, nem lagzi.
Igazán reális ár egy ilyen különleges, speciális "borebédért".

Én mindenkinek csak ajánlani tudom őket, nyugodt szívvel, szeretettel.
Nem jutok szóhoz...minden álmom teljesül.

Köszönöm,Anyuci!

INFO:
Schieszl Vendéglő és Borház, 1896
2011 Budakalász, Budai út 83.
Tel.: +36 (26) 340 465
Fax.: +36 (26) 341 938
e-mail: schieszl@invitel.hu
www.schieszl.hu
Tulajdonos: id. Schieszl Konrád
Üzemeltető: Schieszl Borház Kft.
Nyitva tartás:
Hétfő – Péntek: 12.00 – 22.30
Szombat: 11.00 – 22.30
Vasárnap: 11.00 – 21.30
A vendéglő konyhája hétfőtől szombatig 22.00 – ig, vasárnap 21.00 – ig üzemel.
Kérjük kedves vendégeinket, hogy 12 fős asztalfoglalás esetén vegyék igénybe kollégáink
segítségét menüegyeztetés és helyszínválasztás céljából, a pontosabb és gyorsabb kiszolgálás
érdekében. Nagyobb rendezvény megszervezésével kapcsolatban kérjük, hívja az alábbi
telefonszámot: (06-70) 387 – 8205
Ételeinkből fél adag is rendelhető 70 % - os áron.
1,5 literes borainkat kizárólag elvitelre kínáljuk.
Fizetéssel kapcsolatos információkról kérjük, tájékozódjon a kasszánál.
Tisztelettel: ifj. Schieszl Konrád

Álmaim cipője,ha láttok ilyet,szóljatok!

Inspirációs kollázs tortákhoz minimál stílusban

A tanu

Mi a dolga az esküvői tanunak? Polgári szertartásnál semmi..."csak" az aláírás, és a mosoly a kamerába.
De tényleg csak ennyi lenne? Mert akkor nem lenne nehéz kiválasztani, ki legyen az... Nekem mégsem volt olyan egyértelmű.
Mindenképpen olyat szerettem volna felkérni, akit nagyon rég ismerek és aki engem is nagyon rég ismer.Értelemszerűen ezért szoktak testvérek lenni a tanúk,mert ők születésüktől fogva vannak mellettünk és viszont.

Nálunk azonban ez nekem nem tetszett, az öcsémmel nem vagyunk olyan jó testvérek, a hugom meg 13 év híján még nem nagykorú.:)

Végül kitaláltam, ki legyen, hiszen egy ilyen ember van, az én "kereszttesóm", Viri.
Egy évvel fiatalabb nálam, de mi már a homokozóban is együtt voltunk, tekintve, hogy anyáink is ovis koruk óta barátnők.
Viri mindig ott volt, mindenről tudott, végigasszisztálta a pasiügyeimet, ismer, és Istvánt is ismeri.

Nekem fontos volt, hogy akit választok, az tényleg úgy álljon ott, hogy bárki előtt vállalja később is, ő a mi kettőnk pártján áll, minket támogat és adott esetben segít, békít is. Amikor megismerkedtünk Istvánnal, akkor nem mindenki volt elragadtatva az ötlettől, hogy mi együtt éljünk tovább..Virág volt az egyetlen igazából, aki nem aggódott, mert látott minket együtt, tudta, hogy nem csinálunk butaságot.

Szerintem nem voltunk 6 évesek se, amikor ez a kép készült, de jellemző, hogy a két királylány már ekkor is együtt nevelgette a "gyermekeit":



Most pedig együtt várjuk az igazi kisbabánkat, két hónap különbséggel.
Remélem,Vivi nem bánod, hogy kint a kép, én imádom!

Két pocakos lesz az esküvőn, a menyasszony és a tanuja, úgyhogy gyerekpezsgővel is készülni kell!:)

A csokor

Keresgéltem a google-ban olyan csokorkat, amiknek a színe nagyon tetszik, a forma pedig a régóta vágyott mikrofon és készítettem a képekből egy kis inspirációs blokkot.

Egyre inkább azt veszem észre magamon,hogy minimalista a stílusom, nem szeretem a nagyon sok csicsát, giccset, nem az én világom a hatalmas, leomló csokor.

Azt már nagyon rég elhatároztam, hogy magam kötöm majd anyuval és mindent, ami a dekorhoz kell. Ismerem, tudom, hogy a legnagyobb álma, hogy virágkötő lehessen, most lesz egy kis alkalma kipróbálni magát:) A másik pedig, hogy elvből nem vagyok hajlandó egy virágcsokorért csak azért 20 ezer Ft-ot kiadni, mert menyasszonyi.

A talált képekből készítettem egy kis kollázst, amin jól látszik, a rózsaszínek, fehérek felé kacsintgatok és a tavaszi virágok a kedvenceim. Végülis tavaszi esküvő lesz...

Ha találok szép tulipánt, abból (is) kötöm, de a legeslegjobb a bazsarózsa lenne. Végső esetben pedig ott az "igazi" rózsa, és keverni is lehet őket, a képeken is látszik, jól mutatnak együtt.

Egy külföldi virágkötő oldalán olvastam, hogy friss főszernövényeket kötött a menyasszonyok virágai közé, mentát, bazsalikomot, eukaliptuszt, citromfüvet, ez az ötlet nekem is nagyon tetszik.
A rózsákat itt Szentendrén szerettem volna megvenni a Szűcs kertészetben, mert akkor azokat vágják le nekem , amelyiket én választom ki, és tudom, hogy a legfrissebb. De sajna ott csak május elejétől van virág, ezért a Virágpiacon fogok bevásárolni.

2000 Ft a magán belépő, de még így is megéri, mert ott tényleg minden van. Ha eljutok hamarosan, mutatok majd képeket is!
16:00-19:00 között vannak nyitva, elérhetőségek a weboldalon.
Karácsony környékén 80-100 Ft volt a rózsa szála, képtelenség annyit venni belőle, hogy 20.000 Ft legyen a vége..:)El sem bírnám!:)

A csokor megkötésének a technikájáról ettől független kifaggattam Szűcs Józsefet, és felajánlotta, hogy ha nem boldogulok, akkor szívesen segít megkötni majd. Elmondta, milyen csokor alapokat, tűzőhabokat kell beszereznem a virágok mellé, és azt hiszem, hogy egy pár virágkötő könyvet ki fogok kölcsönözni a könyvtárból is.:)

53.fejezet - az Igazi

Honnan tudhatjuk, hogy Ő az Igazi-e?
És egyáltalán,hány Igazi van egy nő életében?

Az "Igaziság" alapvetően megkövetelné, hogy egy legyen belőle, és nem több. Olvastam sok helyen, hogy úgy gondolják, több igazi is van, vagyis több lehetséges igazi. Nekem ez az elmélet megbotlik ott, hogy önellentmondás van a dologban.

Amikor a korábbi kapcsolataimban voltam, mindig azt hittem, ez az igazi, ennél jobb nem lehet, ezzel megelégszem. És itt volt a baj, hogy megelégedtem, alkut kötöttem magammal, hogy ez nekem jó. És közben ha csak nagyon mélyen legbelül is, de éreztem, hogy ez nem az igazi. Hogy apró dolgok vannak csak, amik nem tetszenek, de vannak. És nem olyan dolgok, amik felett nyugodt szívvel lehet szemet hunyni..

Az elsőnél az, hogy az első szerelem, fiatalok vagyunk, egy fiú 19 évesen még gyerek, és ez a fiú most 30 évesen, egy hat éves kapcsolatban sem tervez még családot, úgyhogy nem volt rossz döntés.
A másodiknál az, hogy ha ezt választom, nyugodt életem lesz, de nekem kell a pezsgés. Kell némi szenvedély, sőt, sok kell, mert számomra ez az Élet.
A harmadiknál "csak" annyi, hogy a vérében volt a nőzés, megbízhatatlan, nem lehet rá alapozni egy életet, és egy családot.
A negyediknél pedig az, hogy soha nem voltam elég "cicababa" hozzá, bár törekedtem rá, viszont ha nem sikerült, nagyon összetörtem. Nem voltam elég kihívó, elég közönséges, nem voltam elég szép egész egyszerűen az ő elvárásaihoz. Van, akinek csak a tökéletes az elég jó, általában az ilyen emberek maradnak örökre egyedül (legalábbis lélekben).

Egyszer volt szerencsém egy fickóhoz, aki (sosem felejtem el), három hónap együtt járás után közölte velem, hogy "Bébike, minden nagyon szép, tök jó veled, de nem tudok beléd szerelmes lenni, két okból. Az egyik, hogy lóg a feneked, a másik pedig, hogy nem egyforma a két cicid."-hát ez is egy szempont. Képzelhetitek az önbizalmam utána, mennyire mertem akárki előtt is megmutatni a nyomorék testem:)

Amikor a negyedik utáni leckét is megtanultam és rájöttem, hogy nem szabad senkiért kivetkőzni önmagamból, egyszer csak megjelent István.
Valahogy nem volt kérdés, hogy mi együtt leszünk, olyan természetes volt minden. Egyetlen pillanatig nem aggódtam azon, vajon fel fog-e hívni vagy nem, mert éreztem, hogy fel fog. Éreztem, hogy kedvel, éreztem, hogy tisztel és hogy nem fog soha hazudni nekem.

Visszatérve a kezdeti kérdéshez, hogy honnan tudhatjuk, hogy Ő-e az Igazi, nem tudhatjuk.Éreznünk kell. Azt kell éreznünk, hogy minden rossz (és jó) az életben azért történt velünk, hogy végül ide jussunk és megtaláljuk egymást. Hogy az Ő élete is azért alakult úgy, ahogy, olyan keservesen, annyi csalódás mentén, hogy utána hozzám találjon. Úgy, mintha előtte semmi sem történt volna, szabadon, függetlenül, őszintén és tisztán.

Amikor utólag minden egy szempillantás alatt tisztává válik, az ember mindent megért. Sosem gondoltam volna korábban, hogy a "sors" vagy "Isten" vagy nevezzük akárhogy, ennyire működik. Azóta hiszek abban, hogy akármi történik, annak megvan az oka, és azzal vitatkozni nem érdemes, mert hosszú távon minden változás az én érdekemet szolgálja. "Minden változás jó"-korábban nagyon sokszor hallottam, de sosem értettem.

Most, az esküvő előtt teljesen biztos vagyok a dolgomban, szemernyi kétség sincs bennem, és úgy érzem, Apácskában sincs.

Kérdeztem tőle korábban, hogy az előző házasságainál, amikor érezte, hogy nem működik, akkor megpróbált-e tenni valamit, elmentek-e tanácsadásra vagy akárhová...Azt mondta, nem. És amikor kérdeztem, miért nem, akkor azt mondta, hogy azért nem, mert annak így kellett lennie, mert az ő útja ez, mellettünk. Ha akkor erőltetik, megpróbálják rendbe hozni, mi most nem vagyunk, nincsen Babszem.

Hogy Ő az Igazim és neki én vagyok az övé, nem kérdés.

És nem mondom, hogy az Igazival tökéletes, mert olyan nincsen. Senki sem hibátlan, mindenkinek vannak rossz tulajdonságai is. A különbség az, hogy az Igazi mellett ezeket a rossz tulajdonságokat az ember nem akarja megváltoztatni, vagy kizárni, mert az Igazi ettől igazi, hogy élő, és érző, nem egy gép. Ha a nem igazi mellett szembesültem ilyen rossz tulajdonsággal, szinte azonnal menekülőre fogtam, egyszerűbbnek tűnt lelépni, hagyni inkább az egészet.
DE most azt érzem, hogy vannak rossz tulajdonságok...na és...nekem is. De ezek a rossz tulajdonságok eltörpülnek a jók mellett és így is bőven megéri.
Arról nem is beszélve, hogy minden ilyen túlélt, átharcolt nehéz időszak megerősíti az összetartozást.

Igazi csak egy van, és nagyon nagy feladat megtalálni. Én úgy érzem, azért sikerült, mert minden rosszból megpróbáltam megtanulni, amit meg kellett. Minden egyes megtanult leckével Hozzá léptem egy lépéssel közelebb.Az Igazi csak akkor toppan be, amikor már felkészültünk a fogadására. Erre felkészülni pedig úgy lehet a legkönnyebben, ha tisztába kerülünk a saját értékeinkkel és elvárásainkkal. Aki azt sem tudja, mit/kit keres, sosem találja meg. A szél is csak annak a hajónak tud segíteni, amelyik tudja, merre tart.



52.fejezet - Előélet, avagy hogyan jutottam ide?

I.e. (István előtt) 4 komoly kapcsolatom volt. Az elő szerelmemet az egyetemen ismertem meg, 19 évesen, ő volt az első, akivel le is feküdtem, és kötődtem hozzá, szerelmes voltam. De még nagyon fiatal. Viszont a mai napig nagyon szeretem őt és ő is engem.
Ő megtanított arra, hogy merjek önmagam lenni, mert amilyen én vagyok az szerethető.

A második volt a leghosszabb, 3 és fél év, ott valahogy hiányzott a szenvedély, de jól esett a nyugalom, viszont az ikrek-mivoltom kibújt belőlem és megismerkedtem a harmadikkal.

Ő nagy törés volt és sok-sok lecke.
Megtanított, hogyan kell magamért kiállnom, és hogyan tudok úgy előre jutni, hogy nem feltétlen ragaszkodom az adott normákhoz. Ügyeskedő volt, és én is az lettem, de ez csak jót tett.
A mai napig nem tudom, mit szerettem benne ennyire, de olyan sokat sírtam a másfél évünk alatt, amennyit korábban soha. Terhes lettem, de tudtam, hogy nem lesz mellettem sokáig, így az abortusz mellett döntöttem. Támogatott, nem lehet mondani, hogy nem. Talán kedvelt is.
DE sosem szeretett. És nem feltétlen azért, mert nem akart, egyszerűen csak képtelen volt rá.
Én meg ezt nem akartam felfogni, büszkeségből sem. MI az, hogy engem valaki nem tud szeretni??

Amikor szakítottunk, 15 kilót fogytam, ennyiben megérte.
Úgy lettem 63 kiló, és mindenki elkezdett félteni, hogy kórházba jutok, olyan soványnak tűntem.

Egy év alatt tudtam kiheverni, akkor találkoztam a legutóbbi exemmel, aki szintén olyan "akár az igazi is lehetne"-kategória volt, csak egy apró pici bibivel, ő sem szeretett engem. Igazán. Persze kedvelt, ezt sosem tagadnám, ezt éreztem is, de azt, hogy szerelmes lenne, soha.
Folyton azt éreztem , meg kell felelnem az elvárásainak, vagy lecserél. És lecserélt.
Itt azt tanultam meg, hogy a pénz és a több diploma semmit sem ér, ha valaki közben képtelen tiszta, őszinte érzelmekre és azok kimutatására.

Azt gondoltam, hogy vége, kész, elég, utálom, nem kell soha többet senki, úgyse fogok benne megbízni, meg amúgy is...csak nyűg...A csodálatos a dologban, hogy ez a csalódás tanított meg arra is, hogy sosem fogok tudni másért olyan lenni, amilyen alapvetően nem vagyok. Rövid távon működhet, de hosszú távon kizárt dolog.
Amikor egyedül maradtam, a legjobb dolog volt az életemben, ami csak történhetett velem, de ezt már csak utólag látom.

Bár úgy rendezkedtem be, hogy most tényleg sokáig leszek egyedül, szeretném a sebeim nyalogatni, végül "csak" 4 hónap kellett hozzá, hogy számomra teljesen irreális módon azonnal és visszavonhatatlanul beleszeressek Apácskába.

Az ebéd helyszíne


Az álmom...a Schieszl fogadó...jövő héten kiderül, megkaphatjuk-e...

Értelemszerűen komolyabb anyagi vonzatai vannak, de reálisnak tűnik,borkóstolóval egybekötve...zseniális lenne....

Eredetileg itthon terveztük, de nem férünk el huszan...fontos a kényelem...anyukám ötlete.
Ezért (is) örök hálám neki.

A zene kiválasztása a szertartásra

szintén sarkalatos pont...
Nekem egyetlen álmom volt, a zene magyar legyen, értse mindenki,miről szól, miről szólunk mi ketten.
Egy ideje már gondolkodtam, mi lenne a jó, mi az a megoldás, ami nem kommersz, nem unalmas, és hozzánk illő, és aztán ahogy ültem a kanapén, egyszer csak bevillant, Rudolf.
Mészáros Árpád Zsolt, akinek a hangjában több érzelem van, mint az összes többi musical színész hangjában öszesen..

Ez tökéletes lesz...

Az első választásom az Érted születtem volt a Rudolfból, de nekem kicsit szomorú volt, és aztán megtaláltam ezt az Abigélből:



"...A Hold megáll az égen hogyha lát,
hogy ámulattal nézze lenn egy tündér arcát.
A napsugár is úgy térdel eléd,
mint hű cseléd ki bálványozza hercegnőjét.
Hányszor álmodtam rólad,
hányszor kérdeztem hol vagy,
hányszor vágytam hogy hozzád szóljak.
A szívem csak rád várt!

Végre itt vagy újra oly közel
s én itt állok az éjben lázas,szédült fővel,
hisz téged rejt ott kinn a vak sötét
csak néhány lépés kell és máris nálad lennék.
Hányszor álmodtam erről
hányszor vártam hogy eljöjj
a csendből néha egy sóhaj feltör,
s elrepít hozzád.

Nincs más csak ez az érzés
rég várt öröm és féltés.

Száz év múlhat és nem lesz másként
ez a perc oly szép!

Két szív kimond egy törvényt
túl él vihart és örvényt.

Elszáll kétely és kétség
csak a szerelem él még!

Bennünk él egy téli délutántól.

Egy szép mosoly,egy édes arc.egy tánc.

Tudtam ahogy szívem dobban!

Tudtam rögtön te kellesz csak!

Tőled támad fel a láz!
Nincs más csak ez az érzés
rég várt öröm és féltés
száz év is múlhat és nem lesz másként
ez a perc oly szép!
Két szív kimond egy törvényt
túl él vihart és örvényt
kétség ami volt elszállt
csak a szerelem vár ránk
Két szív egyetlen érzés
Ő hív minden más elvész
más kép számomra nincs már
ez az egy amely most vár!
Két szív meglelte útját,
hol a boldogság vár ránk!! ..."

Polgári szertartás


Mi csak polgári esküvőt tartunk egyelőre, pocakkal kicsit bénán érezném magam egy templomban.
Az majd akkor, ha a kicsi már nagy lesz:)

Ha azt vette a fejébe valaki, hogy márpedig szeretné Szentendrén kimondani az igent, akkor nagyon gyorsan kell intézkednie, májustól októberig már csak elvétve vannak időpontok.
Be kell jelentkezni az okmányirodában az anyakönyvvezetőhöz, a telefonszámot megmondják az Önkormányzat portáján,készséggel felvilágosítanak ott arról is, mikor van egyáltalán ügyfélfogadás.

Nekem újdonság volt, hogy csak és kizárólag szombati napon esketnek, de ez tény, és el kell fogadni.

A szükséges iratok:
  • születési anyakönyvi kivonat
  • személyi igazolvány
  • esetleges korábbi válás kimondásáról határozat
Nyilatkozni kell a névváltoztatásról és arról, hogy nem tudunk a jövendőbelink házasságon kívül született gyermekéről-amit egyébként nem is értek.

Én az esküvő után Hosszú-Bardócz Éva leszek, a férjem "értelemszerűen" marad Hosszú István.

A szentendrei házasságkötő terem két lehetőséget nyújt:létezik a nagy,díszterem, melynek a "bérleti díja":25.000 Ft. Ebben minden benne van, azt hiszem.
A másik, ahol mi is leszünk, a kisterem, ahol maximum 20 fő fér el.(10 ül, 10 áll...)
Ennek a teremnek a használata ingyenes, itt nem kell fizetni magáért a szertartásért. Amennyiben a pár kéri, lehetőség van pezsgős köszöntésre, ami nagyjából 4000 Ft, illetve három gyertyás köszöntésre, aminek a költsége 1500 Ft.

Talán nem a legidillibb, de nekünk mégis a legszebb lesz aznap...


A nászéjszaka és a szállásunk
















Itt
, a Mathias Rex Panzióban, Szentendrén.

Mivel én magam és a családom is tősgyökeres szentendrei, és ez a város csodás tavasszal, nem volt kérdés, hogy itt lesz az esküvő. De a lakásban (otthon) nem férünk el mind, ezért kellett egy hely, ahol ebben a két-három napban, az esküvőt megelőző és követő napon pihenni tudunk és kettesben (hármasban) lenni.

Ez a kis panzió nagyon jó helyen van és a legnormálisabbak az árai a többi helyi szálláslehetőséghez képest.Ha valaki itt keres lehetőséget, mindenképp ezt ajánlom.
Nem, nem kapok jutalékot..:)

További képek a szallas.hu oldalán, itt!


Halkan jegyzem meg, a kétkedők miatt csak, hogy a szallas.hu szavazásán is 9.8 pontot kapott a 10-ből,ami azért valljuk be, elég jó!

Az első kulcsfontosságú elem, a ruha






















Azt hiszem,egy egész délutánom ment el arra, hogy a neten böngésszek kismama ruha után, pedig ahogyan hallottam, manapság nagyon sok pocakos menyasszony van ám!
Arra gondoltam, hogy szalonba nem is nagyon érdemes elmennem, mert ott csak fájna a szívem a gyönyörű, fűzős álomruhák után, és biztos vagyok benne, hogy a kismama ruhák úgysem érik el az import menyasszonyi szettek színvonalát.

Úgyhogy szerencsére van olyan ismerősöm (Igaz,Dius?), aki hosszú évekig foglalkozott menyasszonyi ruhák készítésével, és bár ő már nem aktív,tudott olyat ajánlani, aki elvállalta ezt az amerikai katalógusból kiválasztott darabot. Elkészíti személyesen nekem, és a szülés után átalakítja a "pocaktalan" fazonomra is majd.
A ruha elkészítését Kucsák Piroska, aki korábban Léber Barbinál is dolgozott, 62 ezer Ft-ért vállalta. Ez olcsóbb, mint egy akármilyen másik ruha bérlése, egy az egyben az én méretemre készül és az enyém marad örökre.

Mivel nem olyan díszes, úgy gondoltam, jó lesz még bármikor, bármilyen nyári alkalomra.

Már csak az a megoldandó kérdés, hogy mennyire lesz ez elég nekem április közepén.Gyanítom,hogy egy bolero-t be kell még szereznem majd, de az már nem jelenthet gondot.

Jövő héten lesz az első méretvétel és az első megbeszélés, már alig várom!

2011. február 18., péntek

51.fejezet - Kényszerszünet

Elvileg egy napra jöttem vissza Szentendrére,de most kényszerszabadság lett belőle,mert az AFP értékeim olyan rosszak, hogy hétfő reggel hétre kell mennem a SOTE 2-re újabb vérvételre.
Úgyhogy keddnél előbb nem fogok tudni megint dolgozni, haladni,postázni, semmit se:(

A kardiológián kimutatták, hogy szívzörejem van, ezért március 25-én mennem kell szívUH-ra, nem mintha baj lenne,legalább kiderülnek a turpisságok.
A vérvételemnél nem nagyon van olyan érték, ami ne lenne megcsillagozva.

A vérnyomásom ettől 130-on volt reggel.

Más "gond" most nincs.
Vannak nehéz pillanatok,nem mondom...

De ha a babánk beteg lenne,mi akkor is vállalnánk,ezt az első nap megbeszéltük. Ha döntési helyzetbe kerülünk, nem veszünk el életet, vizsgálati eredményekre alapozva. Ő a mi kisbabánk így is, úgy is.


2011. február 16., szerda

50.fejezet - Pocak két héttel később

Elkezdett kijönni a köldököm,csajok!:)

Hétről-hétre nagyobb és nagyobb lesz,Apa csak azt állapítja meg,minden egyes alkalommal,hogy hihetetlen,hogy egy hónappal ezelőtt még semmi sem látszott:)
Dehát ennek a kölöknek muszáj nőnie...

A cicik botrányosak...
Teljesen a saját útjukat járják,néha külön-külön is...Soha életemben nem gondoltam volna,hogy ekkora ejtőernyő cicifixekre lesz szükségem és tessék!:)

A lakásfelújítás stresszes,és kicsit most lassabban halad,de ha az égiek is úgy akarják,jövő hét végére meglesz a szoba,és meglesz az eredménye a 18 hetes UH-nak is,amin még mindig nem voltunk:)
Lássunk egy "előtte" képet a babasarokról:

2011. február 14., hétfő

49.fejezet - Csupa jó

Kezdjük ott, hogy ma Valentin napja van,ami annyiban érdekes,hogy nekünk ez az első közös..:)
De nem történt semmi különös ma, "csak" annyi,hogy Apácska elvitt engem Veszprémbe a kedvenc turinkba, ahol egy rakás kicsibaba ruhát találtam:)Igazán a legszebb ajándék volt:))

A második jó hír,hogy ma megszületett a nagynéném kislánya,Julcsi,aki 3900 gr,51 cm, és minden rendben van,anyával és a kicsivel.Alig várom,hogy lássam őket..Hogy lássak egy kis újszülöttet:)

A harmadik jó hír,hogy tegnap vezettem, Ősi felé mentünk el,egy nagy körben és Apácska azt mondta,hogy az első utamhoz képest remek voltam,aminek annyira örülök...úgy féltem,hogy lebőgök majd előtte...és nem is olyan félelmetes ez az egész,mint ahogyan gondoltam:)Már 80-nal is mentem,ami új rekord:))

És a negyedik jó hír,gyűrűk megrendelve, vendégek szállása és a miénk is elintézve,fotózni az öcsém fog, sminkes a barátném és a zene is kiválasztva a szertartáshoz.
Ez lesz az...imádni fogom...mindig is nagyon szerettem,Istvánnak is tetszett, és legalább nem valami unalmas darab:


Ami még kell:ruháink,cipőink,virágok,de azt úgyis a virágpiacon veszem majd és magam kötöm a csokrom, az ebéd helyszíne, amire már van terv,csak még nem konkrét és kell majd némi szépségápolás.:)
Mi kell még,nem hagytam ki valami fontosat?:))

2011. február 11., péntek

48.fejezet - Itthon otthon

Úgy gyűlölöm a vérvételeket...tegnap reggel mégis így kezdtük, nagy rutin, 4 ampulla vér.Ki vagyok írva belgyógyászhoz is, EKG-ra, de nem tudtam, hogy azt csak akkor csinálják majd meg, amikor már megvan az afp eredménye.Az jövő csütörtökön lesz meg, úgyhogy akkor vissza kell mennem mindenképpen Szentendrére.MIvel azonban az ekg-t csak délután tudják megcsinálni,reménykedem benne, hogy az eredménnyel elérem a keető és három óra között rendelő védőnőt is.Ha nem, úgy rá egy hétre mehetek megint.Nem jelent különösebb problémát, pontosabban nem jelentene, ha nem lennénk egy influenza járvány közepén.
Elvileg 2009 végén megkaptam a H1N1 elleni védőoltást, van aki azt mondja, még jó, van aki azt mondja, teljesen hatástalanná vált már.Lényegtelen, nem akarok ezen gondolkodni, ellenben azért igyekszem elkerülni minden helyet, ahol sokan megfordulnak.Talán szerzek kellő rutint az utakon ahhoz, hogy nemsokára autózhassak.Apuci már nézett nekem övterelőt is.

Tegnap leköltöztem,mostmár hivatalosan,Pétfürdőre. Elkezdődött a nagy kaland, belevágtunk a közös életünkbe. Nem volt sok holmim, a személyes dolgaim belefértek két bőröndbe.Ami igazán sok volt, és aminek az elrendezésével még meglesz a gondom,az a rengeteg alapanyag, ami itthon az elmúlt évek folyamán összegyűlt. Nyilván levontam a következtetést, hogy talán fel kellene dolgozni, ami itthon van, mielőtt megint nekiállok bevásárolni.
Ezt szerencsére most megnehezíti az is, hogy nem tudok csak úgy elugrani venni ezt-azt, mert itt semmi ilyesmi nincs.Meggondolatlan impulzusvásárlásoknak annyi:)

Hogy milyen érzésekkel jöttem el?
Volt már rá példa, hogy elköltöztem otthonról és elég rossz vége lett, de azért, mert ezen már egyszer keresztülmentem, egyszer már elköszöntem az "otthoni" életemtől, ez egyáltalán nem esett nehezemre most. Szinte semmi rossz érzés nincsen bennem, az egyetlen, ami/aki hiányozni fog,a család.A hugom, anyu, és a többiek.
DE ez nem a világ vége.Másfél-két óra alatt otthon tudok lenni, mostmár autóval.

Apu segített, két személyautóval mindent el tudtunk hozni,egy fordulóra, amire nekem most elsősorban szükségem van. Kipakoltunk, és amikor apu elment és mi itt maradtunk a nagy kupac holmival, akkor kezdtem gondolkodni rajta, hogy ez már "visszavonhatatlan".:)
Izgalmas érzés, de nem lennék teljesen őszinte, ha nem ismerném be, hogy kicsit ijesztő is. Tudom, hogy a legjobb helyen vagyunk, biztonságban, és szerelemben. De minden annyira jó, hogy félek tőle, egyszer nem lesz így.
Butaságnak tűnhet...

Úgy elfáradtam a csomagolásban és a hurcolkodásban, hogy este, amikor összebújtunk a kanapén a halom cucc felett, én elpilledtem. Úgy aludtam el, hogy István fogta a kezem, és egy fél óra múlva úgy is ébredtem..Nem tudom leírni ezt az érzést, milyen az,amikor valaki úgy ül ott fél órát, nehogy felébredjek, ahogy akkor ült,amikor elaludtam. Hogy éreztem, neki mennyire jó, hogy itt van mellette a kis családja.És nekünk mennyire jó a Kicsivel, hogy itt van Apa.
Jópárszor aludtam már el így félig-meddig rajta, és nem egyszer úgy ébredtem,hogy teljesen összenyálaztam:))És csak mosolygott rajta..
Ő az én menedékem, a támaszom, az, akiért tudom, hogy egész életemben lenni akarok.És neki köszönhetem a Kicsikénket, aki minden álmom volt már nagyon jó ideje.
Tudom, mert érzem, hogy nagyon büszke ránk már most is, és nagyon szeret bennünket.
És mi is nagyon szeretünk,Apácska!Remélem,tudod!

2011. február 4., péntek

47.fejezet - Megvan a kiságy!

Err a kiságyra hajtottam a teszveszen mindenáron,mert nem akartam semmi kommersz dolgot a kicsinek. Nagy előnye,hogy 140x70 cm-es,jó lesz később is,leengedve,rácsok nélkül.

Szépen lecsiszoljuk, és újrafestjük valami olyan festékkel,ami nem árt a kis hódunknak,ha a fogacskáit élesíteni szeretné rajta.



















Vasárnap megyünk érte Nagykanizsára,remélem, lesz alkalmunk megállni a Balatonnál,Fonyódon,ahol nyaralni voltunk,sétálni egyet..igazán szép nap lesz..

2011. február 2., szerda

46.fejezet - Előrelépés

Nagyon komolyan nekiálltunk szétbombázni az eddigi különálló világunkat,hogy felépítsük az új,közös életünket.

Tegnap elmentünk Veszprémbe a DIEGO-ba,hogy megvegyünk a parkettát a hálószobába,ahol eddig a padlószőnyeg volt az úr. A kicsi miatt szerettem volna kicserélni padlóra,könnyebb takarítani,és nem allergizál úgy.

Hihetetlen jó áron,1599 Ft/nm áron találtunk egy (szerintem) végtelenül érdekes felületű laminált lapot,7 mm vastag és recés a felülete,úgyhogy még csak nem is a leggagyibb.
Az én új mániám az újrahasznosítás és ez a padló pont olyan,mint ha kis maradékokból lenne elkészítve. Jól fog illeni hozzá a fehér bababútor, és könnyű lesz a sok szín közül kiválasztani egyet a falra is.



Tettünk egy kis sétát a belvárosban is,ha már levegőn vagyunk és Apácska tüneményes volt és meglepett egy régi vágyammal,egy igazi Scholl papuccsal.Nekem sosem volt még ilyenem:))
Azt mondta,hogy jó lesz majd nekem a kórházban,dehát úgy általában, a fél nyarat nagy pocival fogom végigcsinálni,úgyhogy ez mindenképpen jól fog jönni:)
Úgy örülök neki és olyan jól esik a gondoskodása!


















Végigjártunk egy pár turkálót is, és bár magunknak nem találtunk most semmit, néhány nagyon cuki babaholmit viszont nem tudtunk ott hagyni...A pólót "My Daddy Rocks" felirattal ugye képtelenség nem elhozni, a gatyó egyszerűen halálos, a kis harsinya meg olyan egyszerű és olyan csodás állapotban van, hogy 300 ft-ért szintén kell:))A babalabdát még Pesten vettem a Boróka otthonboltban kevesebb,mint ezer ft-ért,pedig igazi kézi munka,Aranykezek munkája,csörög is meg minden:)Olyan idétlen színekben láttam eddig,hogy nagyon megörültem ennek a gyönyörű,nyers változatnak,direkt tetszik,hogy ilyen kis visszafogott.



















Leszedtük a karácsonyfát,épp ideje volt.Bár emlékszem olyanra,hogy nekünk otthon márciusban még megvolt:) És egy fontos tanulság,ezentúl csak nordmannt vagyunk hajlandóak venni.Ez most egy szép nagy ezüst volt,de inkább legyen kisebb,és ne hulljon így,mert babával elég veszélyes lesz...a nordmannba meg az idő múlásával csak még jobban belegyógyulnak a tüskék.

Kipakoltunk a hálóból,most a nappaliban rendeztük be az alvósarkot. Ehhez persze az egész nappalit át kellett gondolni, és egészen jól elférünk így is,hogy egy szobával kevesebbünk van-egyelőre:)

Sikerült helyet találni az összes karácsonyi holminak és minden más,ritkábban haszált holminak az előszobában.


Az új társaim a stodal és az oscillococcinum...